Beşiktaş aleyhine verilen penaltı doğru muydu?

19.10.2021 - 21:48 | Son Güncellenme: 19.10.2021 - 21:51

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Sporting'e 4-1 yenildi. Coates; 2 gol attı, 1 penaltı yaptırdı. Beşiktaş aleyhine verilen penaltı doğru muydu? Detaylar haberimizde...

Beşiktaş aleyhine verilen penaltı doğru muydu?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın sahasında Sporting ile oynadığı karşılaşmanın ilk devresinde konuk ekibin 44. dakikada kullandığı penaltı öncesinde ilginç anlar yaşandı.

Beşiktaş kalesine Sporting'in kullandığı kornerde rakip bir oyuncu kafa ile topu kaleye gönderdi. Aynı anda Beşiktaşlı Vida yüzü kaleye dönük olarak topa yükseldi ve yükselirken kollarını açınca gelen top koluna çarptı. Ancak maçın hakemi bu çarpmayı değerlendirmeyip oyunu devam ettirdi. Hemen akabindeki Beşiktaş atağının korner ile sonuçlanmasının ardından maçın hakemi VAR'ın uyarısıyla oyuncuların beklemesini işaret etti. Ardından da VAR'ın tavsiyesi ile monitöre giderek pozisyonu inceleyip penaltı noktasını gösterdi.

Pozisyon gerçekten de penaltıydı. Hakem, Vida'nın yüzü kaleye dönük olmasına ve top gelip koluna çarpmasına karşın kollarının vücudu genişletmesi ve omuz hizasının üzerinde olması nedeniyle kurallar gereği bir ihlal oluştuğundan penaltı noktasını gösterdi.

Karar hem VAR müdahalesi hem de el kuralının uygulanması itibarıyla doğruydu.

Senin için hazırladığımız haberler