Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four'da Panathinaikos'a kaybetti

24.05.2024 - 21:00 | Son Güncellenme: 24.05.2024 - 21:31

Son dakika | THY EuroLeague Final Four'da Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'a 73-57 kaybetti. Temsilcimiz üçüncülük maçına çıkacak. Maç sonucu, yazılı özet.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four'da Panathinaikos'a kaybetti

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague Final Four'da mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Berlin'de oynanan zorlu mücadeleyi 73-57 kaybetti.

Taraftarlar birbirine girdi, maç geç başladı!

Panathinaikos - Fenerbahçe Beko maçı öncesi iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Maçın oynanacağı Uber Arena'da meydana gelen olaylara polis müdahale etti. Maçın başlamasına yarım saat kalmasına rağmen Uber Arena girişleri taraftarlara açılmadı. Taraftarların salon önündeki bekleyişi uzun sürdü.

Tribünlerde yaşanan gecikmeden dolayı maç saatinde değişikliğe gidildi. Önce Panathinaikos - Fenerbahçe Beko maçının başlangıç saati 10 dakika ileri alındı. Fakat Alman polisinden onay bekleyen EuroLeague yetkilileri belirlenen saatte maçı başlatamadı. Mücadele yaklaşık yarım saat gecikmeli olarak başladı.

İlgini Çekebilir
Taraftarlar birbirine girdi! Fenerbahçe Beko maçı 10 dakika ertelendi
Habere Git

Fenerbahçe'den kabus gibi başlangıç

Fenerbahçe Beko, Uber Arena'da maça kötü başladı. Panathinaikos, temsilcimiz önünde 12-0'lık seri yakaladı. İlk çeyrek 22-13 Yunan ekip lehine tamamlandı.

İkinci çeyrek fark kapandı

İkinci çeyrekte iyi reaksiyon gösteren temsilcimiz bu bölümde rakibine 23-16'lık üstünlük kurdu. Bu sonuçla maçın ilk yarısında Panathinaikos ile aradaki fark kapandı ve Sarı-Lacivertliler soyunma odasına 38-36 geride girdi.

Üçüncü çeyrek dengeli geçti

Üçüncü çeyrek dengeli geçerken iki taraf da potaya gitmekte zorlandı. Panathinaikos bu bölümü 18-14 önde tamamlarken farkı da 6 sayıya yükseltti.

Fenerbahçe son periyotta düştü

Son periyoda 6 sayı geride giren Fenerbahçe Beko konsantrasyonunu kaybetti. Panathinaikos 17 sayı kaydederken, Fenerbahçe 7 sayıda kaldı. Böylece Sarı-Lacivertliler maçı 73-57 kaybetti.

Fenerbahçe üçüncülük maçına çıkacak

Final Four'da Panathinaikos'a yenilen Fenerbahçe Beko, üçüncülük maçına çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Real Madrid - Olympiakos eşleşmesinde kaybeden taraf ile karşı karşıya gelecek.

Ataman: "Fenerbahçe ile yarı final oynamaya değil kupa için geldik"

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ardından "Harika savunma yaptık. Biraz daha hücumda kontrolü kaybettik. Ama savunma gerçekten harikaydı. İyi savunma yaparsanız zaten her maçı kazanabilirsiniz. Bir maçımız daha var. Buraya Fenerbahçe ile yarı final oynamaya değil kupa için geldik. Harika basketbol oynadık. Rotasyonlarla biraz oynadım. Sloukas pek gününde değildi ama yine de işleri kontrol etmeye çalıştı. Bir coaching hissim vardı, onu kullanmaya çalıştım" dedi.

Jasikevicius: "Maç boyu kendimizde değildik"

Fenerbahçe Beko Koçu Sarunas Jasikevicius ise "Çok kendimizde değildik maç boyu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Ama bugün en iyisini ortaya koyamadık" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler