Bengisu Avcı denizanası saldırısına uğradı: Molokai Kanalı'nı geçemedi

16.05.2024 - 23:55 | Son Güncellenme: 17.05.2024 - 00:15

Ultra maraton yüzücüsü Bnegisu Avcı, '7 Okyanus' hedefinde yer alan parkurlardan Molokai Kanalı geçişini denizanası saldırısı nedeniyle tamamlayamadı. İşte detaylar...

Bengisu Avcı denizanası saldırısına uğradı: Molokai Kanalı'nı geçemedi

Bnegisu Avcı, 45 kilometrelik parkurun son saatleri sırasında üst üste Manowar denizanası temasları yaşadı. Ultra maraton yüzücüsü, yaşadığı bu temaslar yüzünden tekneye çıkmak zorunda kaldı. 

Avcı, denizanaları yüzünden yüzemedi

Bengisu Avcı, '7 Okyanus' hedefindeki parkurlardan beşincisi olan Molokai Kanalı'nı bitirmesine parkurun bitmesine 1-2 saat kala sırt üstü yüzmeye geçti. Hawaii'deki parkurda denizanası temasları yaşayan Bengisu Avcı son ve en güçlü temasın ardından yüzmeyi bırakmak zorunda kaldı. Tedavisi yapılan Avcı'nın durumunun iyi olduğu aktarıldı. 

İlgini Çekebilir
Bengisu Avcı, Avrupa'da ilk madalyayı kazandı!
Habere Git

Bengisu Avcı'nın parkur tarihi belli mi?

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'nın bu yıl sonunda Kuzey Kanalı'nı, 2025'te ise Tsugaru'yu geçmeye çalışacağı belirtildi. Avcı'nın Molakai parkuru için tarihin daha sonra netleşeceği aktarıldı. 

"Mücadeleye devam edeceğim"

'7 Okyanus' hedefini tamamlayan ilk Türk kadını olmak istediğini söyleyen Bengisu Avcı parkur hakkında Anadolu Ajansı için yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Okyanus suları bizim değil deniz canlılarının yaşam alanı. Bu sporun doğasında olan bir durum yaşandı. Mücadeleye devam edeceğim, denizanaları da mutlaka bana izin verecek." 

Senin için hazırladığımız haberler