Emre Belözoğlu konuştu: Seçil Erzan davası, F.Bahçe, Erol Bulut...

01.01.2024 - 14:19 | Son Güncellenme: 01.01.2024 - 14:47

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Halil Umut Meler, Fenerbahçe ve Seçil Erzan davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Emre Belözoğlu konuştu: Seçil Erzan davası, F.Bahçe, Erol Bulut...

AJANSSPOR - HABER

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Halil Umut Meler ve Erol Bulut'un hakkındaki sözlerine cevap verirken, Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı dönem ve Seçil Erzan davasına yönelik açıklamalarda bulundu. 

"Faruk Koca'nın serbest kalmasından dolayı mutluyum"

Futbol Plus Youtube kanalına konuşan Belözoğlu; hakem Halil Umut Meler'in Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılışmasının ardından saldıraya uğramasıyla ilgili olarak, "Olayların içinde Faruk Koca'nın yer almasından dolayı gerçekten çok üzüntülüyüm. Kendisini tanıyorum, iyi bir insan olduğunu biliyorum. O da bu olayların içinde yer aldığı çok üzgün. Pek görülmeyen bir ceza aldı. Serbest kalmasından dolayı mutluyum. Dışarıya çıkması benim oyuncularımı da motive edecektir. Herkes hukukun verdiği ve vereceği kararlara saygı duymalı" dedi.

"Halil Umut Meler süreci çok kötü yönetti"

Halil Umut Meler'in 'Olayları Emre Belözoğlu provoke etti' sözlerine de değinen genç çalıştırıcı, "Bana karşı o röportajı yapmasını sağlayan neydi? Onu sevmeyen insanlar toplansa kendisine ancak bu kadar zarar verirdi. Kendisini ele vermiş oldu. Benim ona ve diğer hakemlere karşı duygum aynı. Yıllar önce verdiğim röportaj maçın heyecanıyla olmuştu. Söylediklerinizin bazen esiri oluyorsunuz. Bu röportajı ona hangi kulüp başkanı yaptırdıysa ona gidip kendisini ne kadar zora soktuğunu iletebilir. Süreci çok kötü yönetti. Benim de bir ailem var. Gazetede baş sayfada beni hedef koydu" ifadelerini kullandı.

"Bir bankacılık işlemi olduğunu ve yatırım yaptığımı düşündüm"

Emre Belözoğlu, mahkemeye intikal eden 'Seçil Erzan' süreci ile ilgili de ilk kez konuştu. Belözoğlu, "Bir bankacılık işlemi olduğunu ve yatırım yaptığımı düşündüm. Bunun dışında olduğunu anlayınca mahkemeye gittik. Elimize geçen kağıtların, dekontların karşılığının bankada olmadığını öğrendiğimiz anda şikayetimizi yaptık. Bize vaat edilen tarih gelmemişti bile... Banka müdürü ve yardımcısının imzalarının olduğu belgeler var. Hukuksal süreçler ilerliyor. Seçil Erzan'la bir kez yüz yüze görüştüm. Yatırım yapmadan tanımıyordum. Toplamda 1 aylık süreç var" dedi.

Erol Bulut'a yanıt

Fenerbahçe'de Sportif Direktörlük görevi yaptığı dönemde sarı lacivertli takımın teknik direktörü olan Erol Bulut'un 'Fenerbahçe'de istediğim transferler yapılmadı' iddiasına "Transferler beraber yapılır. O açıklamalar kendisini bağlar. Onun hakkında asla menfi açıklamam olmaz. Çok başka insanlarız. Ben teknik direktör olarak istemediğim futbolcuyu içeriye sokmam" yanıtını verdi.

"Haksızlık olduğunu düşünmüyorum"

Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı günlere de değinen 43 yaşındaki futbol adamı, "Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığım dönemde bana haksızlık yapılmadı. Şampiyon olsaydım devam edebilirdim. Sivasspor'u yenseydik şampiyon da oluyorduk. Ama devam etmem de garip olabilirdi. Sonuçta 10 haftalık hocaydım. Ali Koç'la beraber karar verdik. Haksızlık olduğunu düşünmüyorum."

"Ben, bu ülke futbolu için sert bir karakterim"

'BEN BU ÜLKE İÇİN SERT BİR KARAKTERİM' 
"Bizim derimiz kalınlaştı artık. İnsanlar, ne yazık ki bize istedikleri kadar vuramıyorlar. Herkesin bir hedef ve strateji doğrultusunda bize yüklendiğini düşünüyorum. O yüzden bunu samimi bulmuyorum. Ben de insanım, hatalar yapıyorum. Herkesin beni sevmesi gibi bir lüksüm yok, böyle bir beklentim de yok. Ben, bu ülke futbolu için sert bir karakterim. Bazen istemeyerek de olsa insanları kırdığım ve üzdüğüm süreçler olmuştur. Bundan geri atmaktan ve pişmanlığımı dile getirmekten hiç çekinmem. Yönetme konusunda artık alıştım. Süreç beni sert birsi haline getirdi. Beni sevenlerin karşılığını vermek, sevmeyenlerle muhatap olmaktan vazgeçmeyle meşgulüm."

"Gri bir hayatım var"

"Birçok pişmanlığım ve birçok iyi yaptığım dediğim şeyler var. Ne beyaz ne de siyah bir hayatım var. Gri bir hayatım var. Birini kırdıysak, üzdüysek, istemeden de olsa hakkına girdiysem pişmanlığımı ve üzüntümü dile getiririm. Beni seven kadar sevmeyen de var. Çok güzel gri bir hayat yaşadım. Futbolda kimsenin beyaz olduğunu gördüm için bu eleştiriyi kendim için yapabiliyorum."

"Yeniden Fenerbahçe'nin hocası olacağımı düşünüyorum"

"Şu an Ankaragücü'nün başında olmaktan dolayı çok mutluyum. Ankara'yı her anlamda çok sevdik. Oğlum, Ankaragücü'ne tutkuyla bağlı. Görevim itibarıyla burada her şeyi yapmak için çalışıyorum. İyi bir ekibimiz ve iyi bir oyuncu grubumuz da var. Burada güzel şeyler başaracağız. Fenerbahçe'de zaten teknik direktörlük, sportif direktörlük ve futbolculuk yaptım. Bir gün tekrar olursa yine mutlu olurum. Sportif direktörlüğü de isteyerek yapmamıştım. Beni sahanın içi motive ediyor. Bir gün yeniden Fenerbahçe'nin hocası olacağımı düşünüyorum. Olmazsa da hayatın sonu değil benim için."

Geçmişte Belözoğlu, Halil Umut meler için ne söylemişti?

Emre Belözoğlu geçmişte verdiği röportajda, "Hayatımda hiçbir hakemin, ben tekme yerken güldüğünü görmedim. Halil Umut Meler'i hayatım boyunca unutmayacağım. O da bunu iyi bilsin" demişti.

Ankaragücü-Çaykur Rize maçındaki olayın ardından konuşan Meler ise, "2018 yılında benimle ilgili görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum" ifadeleriyle Belözoğlu'nu suçlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler