Bellingham, yaşıyla rekorlar kırmaya devam ediyor! Avrupa Şampiyonası tarihine geçti

13.06.2021 - 20:34 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 20:41

İngiltereli Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonları tarihinde oynayna en genç oyuncu oldu. Bellinhgam yine yaşıyla Şampiyonlar Ligi tarihine de geçmişti.

Bellingham, yaşıyla rekorlar kırmaya devam ediyor! Avrupa Şampiyonası tarihine geçti

AJANSSPOR - HABER

İngiltere, Avrupa Şampiyonası D Grubu ilk maçında Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti. Bu karşılaşma, İngiliz futbolcu Jude Bellingham için farklı bir anlam taşıdı. 

Avrupa Şampiyonası tarihindeki en genç oyuncu oldu

Genç futbolcu, Hırvatistan karşısında yedek başladığı mücadeleye 82. dakika oyuna dahil oldu. Bu, Bellignham'ın turnuva tarihine geçmesi anlamına geliyordu. 17 yıl, 349 günlük Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonası organizasyonunda görev alan en genç oyuncu oldu

Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç İngiliz

Şampiyonlar Ligi'nde Bellingham, geçtiğimiz sezon da Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir rekora imza atmıştı.  Bellingham, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester City ağlarına gönderdiği gol ile tarihe geçti.

Bellingham, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç İngiliz oyuncu oldu. Ayrıca Bellingham (17 yıl, 289 gün), Bojan Krkic'in (17 yıl, 217 gün) ardından Şampiyonlar Ligi eleme turunda gol atan en genç ikinci futbolcu olarak da kayıtlara geçti. Genç orta saha, Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund adına gol atan en genç futbolcu olarak da adını yazdırdı.

Bellingham'ın geçen sezonki performansı

Genç futbolcu, Dortmund formasıyla 46 maçta 4 gol atıp 4 asist yaptı. Birmingham altyapısından yetişen Jude Bellingham, 23 milyon Euro karşılığında Alman ekibine transfer olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler