Belki de şampiyonluk golüydü

18.03.2019 - 02:49 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 23:51

Galatasaray, Süper Lig'de geri dönüşler konusunda lider takım. Geriden gelerek tam 16 puan kazandı.

Son Bursaspor maçı da bunun tipik örneğiydi. Şansla açıklanacak bir durum değil; tamamen takım yapısı ve motivasyonla ilgili. Ayrıca geri dönüşler önemli; ancak daha önemlisi neden geriye düşüldüğünü açıklamaktır.

Elbette ligin son aşamasında yapısal problemler radikal biçimde çözülemez; ancak başlangıçlardaki bocalama konusunda önlem alınırsa, kalan 8 haftada olası kayıpların önüne geçilebilir.

Birebirde iyi ve sert olan ve orta saha baskısını iyi yapan takımlara karşı Galatasaray zorlanıyor. Bursaspor bunu yaptı; özellikle Yusuf Erdoğan'la kanatları iyi işletti. Bu anlarda Galatasaray'da pas bağlantılarının yapılamadığı gördük. Pas trafiği ve savunmadan doğru çıkışlar yapılabilseydi; rakip baskısı, ilk yarı boyunca bu kadar hissedilmezdi. Zaten Bursaspor tempolu oyunu 2. yarıda sürdüremedi.

İlk yarıda Galatasaray adına iyi olan, takımın demoralize olmamasıydı. Çabuk tepki verdi, N'Diaye'nin son saniye golüyle karşılığını aldı. Bireysel ve basit top kayıplarına karşın ofanstaki hız ve çabukluk Galatasaray'ın geriye düştüğü maçlarda yanıt vermesini sağlıyor. Bu nedenle ''Galatasaray gol yer; ama yediğinden fazlasını atar kazanır'' düşüncesi hâkim... Bundan sonraki maçlarda da benzer senaryolar olacak. Ancak her maçın hikâyesi farklı. Erzurum'da olduğu gibi, saha vb. faktörler, 3 puanlı geri dönüşleri engelleyebiliyor. Sanırım özellikle orta saha oyuncuları basit top kayıpları nedeniyle kalan 8 hafta için daha fazla uyarı alacaklar.

N'Diaye kaybetmesine karşın ikinci hamleyi yaparak pek çok topu tekrar kazanmayı başardı. Her topta vardı. Bence Bursaspor maçının en iyisiydi. Zaman zaman diğerleri de ikinci top için anında reaksiyon gösterdiler; fakat kazanılan ikinci topu da iyi kullanmak gerekiyor. Galatasaray bunu yaptığı zamanlarda çok daha üstün oldu. Kalan 8 haftada doğru top oyunu, maçın genelinde olmalı.

Feghouli'nin golü belki de şampiyonlukta belirleyici olacak. Başakşehir berabere kaldı. Fark altıya düştü. Konyaspor karşısında da puan kaybedeceklerini düşünüyorum. Bence Galatasaray, Bursa'daki geri dönüşle sadece maçı değil; şampiyonluk şansını da yeniden kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler