UEFA Rus Şirketi Gazprom İle Sponsorluğunu Noktalıyor

25.02.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 12:53

UEFA 2012 yılından beri Şampiyonlar Ligi sponsoru olan ve geçen sene yıllık 47,64 milyon Euro bedelle sözleşme yenilediği Gazprom ile anlaşmasını bitiriyor

UEFA Rus Şirketi Gazprom İle Sponsorluğunu Noktalıyor

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

UEFA İcra Kurulu’nun 2022 Şampiyonlar Ligi finalini St. Petersburg’dan alıp Paris’e vermesinin ardından İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre Avrupa futbolunun çatı kurumu 2012 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi sponsoru olan ve geçen yıl mayıs ayında yıllık 47,64 milyon Euro bedelle 3 yıllık sözleşme yenilediği Rusya devletine ait enerji devi Gazprom ile olan anlaşmalarını iptal ediyor.

Euro 2024'ün ana sponsorlarından

UEFA’nın en önemli finansal destekçilerinden biri olan Rus doğal gaz devi, Almanya’da yapılacak olan Euro 2024’ün de ana sponsorlarından biri olmuştu. Gazprom ayrıca Alman Schalke 04 kulübünün 15 yıldır ana sponsorluğunu da yapıyor. Schalke kulübü henüz sponsorluk anlaşmasının bitirildiğini açıklamasa da Gazprom logolarının formalardan çıkartıldığını bildirmişti.

Şampiyonlar Ligi panolarından çıkıyor

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk karşılaşmalarında tüm statların reklam panolarından dönen Gazprom reklamlarının rövanş karşılaşmalarında yer almaması bekleniyor. Gazprom meselesinin bugünkü İcra Kurulu toplantısında görüşüldüğü ancak kararın açıklanmasının daha sonraya bırakıldığı gelen haberler arasında.

UEFA, PSG'ye jest yaptı

UEFA ayrıca toplantıda kriz boyunca Rusya ve Ukrayna’da maç oynanmayacağını iki ülkenin kulüp ve milli takımlarının maçlarının tarafsız sahalara alınacağını da açıklamıştı. Şampiyonlar Ligi’nin Paris’e alınmasında ise Fransa ve PSG’nin Süper Lig projesinde UEFA’nın yanında yer alması nedeniyle bir jest yapıldığı şeklinde yorumlanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler