BeIN Sports'tan yorumculara: İsrail-Filistin konusunda tarafsız olun

12.10.2023 - 10:27 | Son Güncellenme: 12.10.2023 - 10:43

Katar merkezli BeIN Sports, dünyada faaliyet gösteren kuruluşlarına uyarı mesajı gönderdi ve İsrail-Filistin çatışmaları konusunda tarafsız kalmalarını istedi.

BeIN Sports'tan yorumculara: İsrail-Filistin konusunda tarafsız olun

AJANSPOR - DIŞ HABER

Arsenal'in Manchester City'yi 1-0 yendiği maç öncesi oyuncular, ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla diz çöktü. Maçın yorucmusu Issam Chaouali de Hamas militanlarının İsrail'e saldırıp rehineler almasıyla ilgili Filistin devletine desteğini belirtti. 

Maç öncesi BeIN prodüktörlerinden birisi Chaouali'den yakasındaki Filistin rozetini çıkarmasını istese de o aralarında Filistin'in de olduğu ve Arapça konuşan ülkelerde izlenen 20 saniyelik giriş yorumunda "Güçten bahsediyorlardı ve bu bir illüzyondu. Gelişmiş teknolojiden bahsediyorlardı bu bir illüzyondu. Yenilmez bir ordudan bahsediyorlardı bu bir illüzyondu. Bar-Lev sınırından bahsettiler (1973'te Mısır ve İsrail sınırındaki tahkimat) bu bir illüzyondu. Geçilemeyecek bir sınırdan bahsediyorlardı. Anladınız mı? Anlamadık mı? Bu sadece bir illüzyon balonuydu" ifadelerini kullandı. 

BeIN yönetimi, bu yorumların uygun olmadığını kabul ederken, yorumcuya şirketin tarafsızlık politikasına uyma sorumluluğunu hatırlattı. Chaouali ve diğer muhabirlerle sunuculara kişisel görüşlerine bakılmaksızın siyasi yorumlardan kaçınmaları ve sadece spor yorumlamaları istendi.

BeIN Medya Grup sözcüsü konuyla ilgili olarak The Athletic'e konuştu ve "Global medya sektöründe önce bir şirket olarak çatışmaların ve her türlü tatışmayı kınıyoruz. 40'tan fazla ülkede her kökenden, dilinden ve kültürel mirasından gelen insanlara hizmet veriyoruz. Kurumsal politikalarımız tarafsızlık ve yalnızca spor odaklı yayın kapsamını gerektirir. Bunu tüm personelimizden talep ediyoruz" dedi. 

Buna karşın Issam Chaouali'nin Instagram hesabında Filistin bayrağının olması dikkat çekti. 

BeIN Sports ve Premier Lig arasında görüşme

Bu yayın üzerine beIN Sports ve Premier Lig yönetimi arasında görüşme gerçekleşti. BeIN yayın anlaşmasının ihlal edilmediğine dair bir güvence verdi. Premier Lig yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

BeIN, Türkiye dışında 24 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde Premier Lig'in 2024-25 sonuna kadar yayın haklerını elinde bulunduruyor. Katar merkezli yayıncı ile Premier Lig yönetimi arasında 2028'e kadar sürecek sonraki üç yıl için de prensip anlaşmasına varmıştı.

İlgini Çekebilir
Güntekin Onay, Şenol Güneş’in ayrılık sebebini açıkladı!
Habere Git

BeIN'in aralarında ABD ve Kanada olmak üzere 15 ayrı ülkede de operasyonları devam ediyor. BeIN'in dünya çapında üç binden fazla çalışanı bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler