Bedensel Engelliler Federasyonu için tek aday

13.03.2015 - 12:32 | Son Güncellenme: 13.03.2015 - 12:33

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan'ın istifası nedeniyle olaylı mali genel kurul tahkim kurulu tarafından iptal edilerek, seçimli olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı.

Federasyonu seçime götürmek için atanan delegeler 22 Mart 2015 tarihi olarak belirlediği Bedensel Engelliler Federasyonu olağanüstü seçimli Başkanlık ve Mali genel kurul için tek aday çıktı. İki adayın delegelerden başkanlık için imza toplayamadığı iddia edilen Bedensel Engelliler Federasyonu'na, eski spor il müdürlerinden ve spor genel müdürlüğü araştırmacı kadrosunda yer alan Arif Ustürk aday oldu.

Bedensel Engelliler Federasyonunda yaşanan süreç:
2 Kasım 2014 tarihinde yapılan Bedensel Engelliler Mali Genel Kurulu usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmesiyle eski başkan Demirhan Şerefhan ve Spor Genel Müdürlüğü arasında karşılıklı açıklamalar yapılmış ve taraflar birbirlerini suçlamıştı.

Ancak, 15 Şubat 2015 tarihinde yapılması planlanan mali genel kurul ise başkan Demirhan Şerefhan'ın istifa etmesi nedeniyle Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından seçimli mali genel kurul yapılması kararı alınarak iptal edilmişti.

Tahkim Kurulu, Diyanet kadrosunda bulunan bir hukukçu ve iki isim atadı:
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu; Başkan Şerefhan'ın istifasını gerekçe göstererek, yönetmelik gereği federasyon başkanı istifa ettiği için mali genel kurul ve başkanlık seçimini birleştirmişti. Tahkim Kurulu, federasyonu seçime götürmesi için Diyanet kadrosunda yer alan bir hukukçu, tahkim ve federasyondan 3 kişiyi atamıştı. Atanan delegeler çalışmalarını tamamladı ve federasyonun seçim tarihini, 22 Mart 2015 olarak belirledi.

Olaylı federasyona ise tek aday, eski spor il müdürlerinden ve spor genel müdürlüğü araştırmacı kadrosunda yer alan Arif Ustürk'ün olması dikkat çekti.

Ustürk, başkanlık müracaatı için son gün olan 12 Mart 2015 tarihinde 108 delegenin imzası ile başkanlığa aday olduğu belirtildi. 22 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan olağanüstü mali ve başkanlık seçimine Arif Ustürk tek aday olarak girmiş olacak.

Bağımsız federasyonlara müdahale mi ediliyor:
Öte yandan kısa bir süre önce yapılan Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu başkanlık seçiminde Spor Genel Müdürlüğü'nün desteklediği aday kazanmıştı. Bedensel Engelliler Federasyonu'na da tek adayın eski spor il müdürü ve spor genel müdürlüğü araştırmacı kadrosunda yer alan bir ismin tek aday olarak girmesi, bağımsız federasyonlara müdahale mi ediliyor tartışmasını gündeme getirdi.

DHA

Senin için hazırladığımız haberler