Hakem Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı'dan Çarpıcı Fenerbahçe İddiası

30.04.2023 - 12:12 | Son Güncellenme: 30.04.2023 - 12:49

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, bazı hakemlerin 8 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe'ye karşı örgütlenmiş olabileceğini iddia etti.

Hakem Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı'dan Çarpıcı Fenerbahçe İddiası

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Fenerbahçe’nin 8 yıl şampiyon olamamasında hakem hatalarının etkisi olabileceğini savunarak, bazı hakemlerin sarı lacivertlilere karşı örgütlenmiş olabileceğini öne sürdü. Serhat Ulueren’in Lider TV’deki Telegol programına konuk olan Arıcı, hakem dünyasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arıcı, “Fenerbahçe’nin 8 yıl şampiyon olamamasında hakemlerin etkisiyle ilgili oran veremem ama hakem hatalarıyla olamayabilir” dedi.

"Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir"

Türkiye’deki tüm hakemlerin Fenerbahçe karşısında örgütlenmesinin mümkün olmadığını söyleyen Arıcı,  “Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir. Bu kadar hataların üst üste aynı takım için olması soru işaretleri oluşuyor. İstanbulspor maçında hatalar vardı. Penaltı ve gol verilmedi. Gol pozisyonunda kaleci, futbolcunun üzerine gidiyor, faul varsa kaleci yapıyor ama gol iptal ediliyor. Bu bir organizasyonun verdiği karar mı diye sorsanız bir şey diyemem. Üst üste bunlar olunca insanlar düşünüyor” dedi.

Orta, Koç'un iddialarını çürütmeli

MHK Başkanı Lale Orta’nın Koç’un iddialarına cevap vermesi gerektiğini söyleyen Abdurrahman Arıcı, “Karagümrük maçında Valencia’nın pozisyonu da penaltı için değerlendirilmedi. Bu hatalar yan yana getirildiğinde Ali Koç için haklılık payı var diyebiliyorsunuz. Hakem hatası ama kulüp başkanı bunları yan yana getiriyor. Sistematik oluyor diyor, o zaman bir şey diyemiyorsunuz. TFF ve MHK’nın gerekli açıklamaları yapması gerekiyor. Lale Orta pozisyonlarla ilgili açıklamalar yapıyor. Kendi hakemlerini savunması gerekiyor. Ali Koç’un argümanlarını çürütmeleri gerekir” diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş-Galatasaray derbisinin VAR hakemi belli oldu!
Habere Git

Büyükekşi hakem konusuna giriyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin hakemlerin eğitim toplantılarına katıldığını söyleyen Arıcı, “Büyükekşi TFF, hakem toplantılarında her konuda kendisi konuşuyor. Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı’nın konuşması gerektiği konuları Mehmet Bey kendisi konuşuyor. Bana göre o konulara girmemesi gerekiyor. Bunlar uzmanlık isteyen şeyler” dedi.

MHK’yı Orta değil Çakır yönetiyor!

MHK’yı Lale Orta’nın yönetmediğini savunan Arıcı, arkasındaki gücün Cüneyt Çakır olduğunu iddia etti: “MHK’yi Lale Orta’nın yönetmediğine inanıyorum. Türkiye’de genel bir şey var. ‘Bir üst akıl getirdi’ düşüncesi var. Biz de artık bunu düşünmeye başladık. Bunlar bir üst akıl tarafından birleştirildi ve karşıma çıkartıldı diyorum. Yine bir üst akıl tarafından bunlar buraya getirildi. Lale Orta’yı, Cüneyt Çakır’ın göreve getirdiğine inanıyorum. Ben her seçime girdiğimde bir ekiple karşı karşıya geliyordum. Cüneyt Çakır’ın babası.”

MHK üyesi hakemlerine tuzak kuruyor

TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, MHK üyelirenden Prof Dr. Ali Kızılet’e tuzak kurduğunu iddia etti. Arıcı, "Kızılet, hakemlere mesaj gönderiyor. Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi kampta görüşeceğiz. Burada yağ ölçümü ve test olacaksınız. Test eleme testi olarak değerlendirilmeyecek, antrenman gibi düşünebilirsiniz diyor. 19 hakem gerekli performansı sergileyemiyor. Bir mesaj daha gidiyor ikinci teste kadar maç alamayacaksınız deniyor. Bir MHK üyesi kendi hakemine tuzak kurar mı? Hakemler ne düşünür?" dedi.

İlgini Çekebilir
G.Saraylı yıldıza bir takım daha talip oldu! 11 milyon Euro...
Habere Git

Deprem yardımı yapan hakeme maç yok!

Arıcı, deprem bölgesinde yardım çalışması yapan hakeme de maç verilmediğini savunurak, sözlerini şöyle bitirdi: "Deprem yaşadık. Benim doğduğum yer Antakya… İki defa gittim. Bizden hakem kardeşlerimiz de gitti. Bizim gönderdiğimiz malzemeleri dağıttılar. A klasman yardımcı hakemi Ferdi Karadoruk… Her dediğimiz adrese gitti malzeme teslim etti. Sen kimin adına gittin diye MHK üyesi sormuş. Çocuğa maç verilmiyor şu an. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun gibi çok şey var." 

Senin için hazırladığımız haberler