Bayram değil seyran değil Süper Lig'de niye milli takım arası var?

25.01.2022 - 17:04 | Son Güncellenme: 25.01.2022 - 17:16

Belçika, Portekiz ve Yunanistan'da hafta sonu maçlar devam ederken, Türkiye'de Süper Lig'e ara verildi. Bu aranın nedeni FIFA'nın Dünya Kupası eleme kararından kaynaklanıyor. İşte detaylar...

Bayram değil seyran değil Süper Lig'de niye milli takım arası var?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Dünya Futbol Konfederasyonu FIFA, bir takvim yıllı içinde milli takımlar için beş ayrı tarihin boş bırakılmasını dünyadaki federasyonlardan talep ediyor. Mart, Haziran, Eylül, Ekim ve Kasım.

UEFA dışındaki konfederasyonlarda maç var

Ancak 2022 yılına gireli henüz 24 gün olmuşken liglerin büyük bölümünde maçlara ara verildiğini görüyoruz. Bunun nedeni ise UEFA dışındaki konfederasyonlarda Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmalarının oynatılması.

Pandemiden kaynaklı tarih değişikliği

Peki normalde yukarıda belirttiğim 5 dönemde oynanması gereken eleme maçları neden bu tarihte oynanıyor. Bunun nedeniyse pandemi.

Karar 18 Ağustos 2020'de alındı

31 Ağustos - 8 Eylül 2020 tarihleri arasında tüm dünyada aynı zamanda başlaması gereken Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmaları Avrupa haricindeki diğer konfederasyonların pandemi nedeni ile eleme turnuvalarını başlatamayacak olması nedeniyle FIFA Konseyi'nin 18 Ağustos 2020'de aldığı karar ile içinde bulunduğumuz haftaya ertelendi.

FIFA serbest bıraktı, isteyen lige devam ediyor

FIFA, Avrupa'da federasyonlara oyuncuların bu araya gönderilmesi gerektiğini ve isteyen liglerin ara verebileceğini ama isteyenlerin de maçlara devam edebileceğini bildirdi.

Süper Lig'in tercihi iptal

Diğer konfederasyonlara bağlı ülkelere mensup çok sayıda oyuncunun Avrupa'da forma giymesi nedeniyle Süper Lig dahil birçok lig maçlara bir hafta ara verdi. Belçika, Portekiz ve Yunanistan gibi bazı ülkeler ise bu hafta sonu da liglere devam kararı aldılar.

Hafta içi maçının nedeni ligin ertelenmesi

Dolayısıyla şu anda verilen ara tamamıyla bu duruma bağlı olarak gerçekleşti. TFF'de bu ara öncesinde maçları hafta içinde oynatarak 1 hafta kaybın önüne geçmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler