Bayern Münih karıştı! Birisi gidecek

13.04.2021 - 12:50 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 22:09

Bayern Münih’te Hasan Salihamidzic ve Hansi Flick arasında devam eden kriz Alman basınının gündeminden düşmüyor. Bayern Münih ikisinden biriyle yolları ayıracak. İşte tüm detaylar...

Bayern Münih karıştı! Birisi gidecek

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bayern Münih’te bir süreden beri Teknik Direktör Hansi Flick ile kulüpte profesyonel futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Salihamidzic arasında yaşanan yetki krizi, Almanya’da futbol dünyasının son haftalarda konuştuğu en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor.

İkili arasında en büyük sorun kadro planlaması olarak ortaya çıkıyor. Hansi Flick kendi istediği oyuncular yerine Salihamidzic’in uygun gördüğü oyuncuların alınmasından şikayetçi. Diğer yandan Jerome Boateng’in sözleşmesinin uzatılamama kararının kendisine sorulmadan alındığını belirten Flick bu durumdan çok rahatsız.

Flick 'Kapa çeneni' diye bağırdı

Deneyimli iki futbol insanının çok çeşitli konularda da fikir ayrılığı yaşadığı Bayern’e yakın gazeteciler tarafından belirtiliyor. Daha önce Salihamidzic’e bir tartışma sırasında “kapa çeneni” diye bağıran Flick kamuoyunda bu hareketi nedeniyle özür diledi.

Almanya Milli Takımı'na mı gidiyor?

Yapılan yorumlar çoğunlukla anlaşamayan ve iktidar mücadelesi yapan bu ikilinin önümüzdeki sezon birlikte çalışmalarının mümkün olmayacağı yönünde. Bayern Münih Teknik Direktörü Hansi Flick’in Löw’den boşalacak Almanya Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için düşünülen 1 numaralı isim olması, Flick’in Bayern’den ayrılarak milli takımı tercih edeceği yönünde görüşleri ön plana çıkartıyor.

Hansi Flick yanıt vermiyor

8 yıl Joachim Löw’ün yardımcısı, 2,5 yıl da DFB’de sportif direktör olarak görev yapan ve Bayern ile büyük başarılara imza atan 56 yaşındaki Flick’in milli takım için uzun yıllar çalışabilecek en ideal kişi olduğu düşünülüyor. Hansi Flick ise hem milli takım hem de Hasan Salihamidzic ile yaşanan kriz konusunda basın toplantılarında sorulan soruları “diğer soru ne” diyerek cevaplamıyor.

Bayern yönetimi Salihamidzic’i tutuyor

Bayern Münih’i tanıyan gazeteciler, Rummenigge’nin başkan olduğu şirket yönetim kurulunda başarıyla görev yapan ve geçen yıl elde edilen 6 kupalı şampiyonluklarda büyük paylardan birine sahip Salihamidzic’in bir teknik direktör için kolay kolay feda edilmeyeceğini ve özellikle kulüpte hala ağırlığı olan eski Başkan Hoeness ile şu andaki Başkan Herbert Hainer’in başarılı yöneticinin tarafında olduğunu belirtiyorlar.

Rumennige'nin gönlü Flick'ten yana

CEO Rummenigge’nin ise Flick tarafında olduğu iddia ediliyor. Rummenigge’nin yerine yıl sonunda CEO görevine gelecek olan Oliver Kahn’ın tutumu ise henüz bilinmiyor. Bild’in haberine göre şu anda Salihamidzic ile aynı yönetim kurulunda CEO asistanı olarak görev yapan eski kaleci Kahn, PSG maçı sonrasında sorunlu ikili ile özel olarak görüşecek.

Hamit Altıntop: Yeter artık çocuklar denmeli

Bild tarafından görüşü sorulan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Bayern Münih futbolcusu Hamit Altıntop ise Salihamidzic’in burun farkıyla bu krizde daha önde olduğunu belirtiyor. “Hasan büyük başarılarda çok büyük pay sahibi ve bu başarısıyla yönetim kuruluna kadar yükseldi. Bence antrenör yerine onu tercih etmek daha mantıklı” diyen Altıntop, ikilini bir an önce aralarındaki sorunu çözmeleri gerektiğini ve birilerinin “yeter artık çocuklar” demesi gerektiğinin de altını çizdi.

Eski oyuncular: Milli Takım'a gider, kriz biter

Özellikle Matthaeus, Efenberg gibi eski Bayern Münihli oyuncular başta olmak üzere medyada yapılan genel yorumlar, Bayern Münih için en iyisinin sözleşmesi 2023’te sona erecek olmasına rağmen Flick’in sezon sonunda milli takıma gitmesinin önünün açılması gerektiği ve krizin böylece kendiliğinden çözüleceği yönünde.

Senin için hazırladığımız haberler