Galatasaray, Bayern Münih'in Devler Ligi'ne vedasıyla 3,7 milyon Euro kaybetti

10.05.2024 - 09:43 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 10:04

Bundesliga ekibi Bayern Münih'in, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid'e yenilerek kupaya veda etmesine en çok üzülenlerden biri de Galatasaray oldu. İşte detaylar...

Galatasaray, Bayern Münih'in Devler Ligi'ne vedasıyla 3,7 milyon Euro kaybetti

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 2-2 biten ilk maçın rövanşında Bayern Münih 1-0 öne geçtiği maçta 3 dakikada yediği 2 golle final biletini Real Madrid'e kaptı.

Bayern'in uzatma dakikalarında yaşanan ofsayt skandalının da damga vurduğu maç sonunda kupanın dışında kalması taraftarlarını olduğu kadar Galatasaray'ı da üzdü.

Bayern yenildi, Galatasaray 3.7 milyon Euro'yu kaçırdı

Alman ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde final oynama fırsatını kaçırmasıyla Galatasaray'ın da 3.7 milyon euroluk bir gelirden olduğu ortaya çıktı.

Sacha Boey anlaşmamasının bonus maddesi

Bayern Münih ile Sacha Boey transferinde yapılan anlaşmada yer alan maddeye göre Alman ekibi Şampiyonlar Ligi'nde final oynaması halinde Galatasaray'a 3,7 milyon Euro bonus ödeyecekti.

Bayern 30 milyon Euro ödedi

Bayern Münih, 23 yaşındaki Fransız sağ bek Sacha Boey'i devre arasında Galatasaray'dan 30 milyon euro karşılığında kadrosuna katmış ve 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştı. 

En az 10,5 milyon euro kaybetti

Alman devi Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid'e elenerek 2020’den sonra finale kalma şansını, kupayı 7. kez kazanma ihtimalini, şampiyonlukta 15 milyon Euro, ikincilikte 10.5 milyon Euro alma fırsatını kaçırmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler