"Bayanların milli olma şansı daha yüksek"

30.03.2015 - 11:27 | Son Güncellenme: 30.03.2015 - 11:27

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, bayan sporcuların milli olma, burs alma şanslarının yüksek olduğunu belirterek, "Kolejlerde, yurt dışında okumak için öz geçmişlerine buz hokeyini yazdıklarında daha rahat kabul ediliyorlar" dedi.

Akay,  yaptığı açıklamada, İzmir'de 3-12 Nisan'da Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman maçlarının yapılacağını ve bu maçlarda Türk milli takımdan büyük başarı beklediklerini söyledi.

Söz konusu müsabakalara 7 ülkeden takımların katılacağını vurgulayan Akay, "Milli takımımızın bu grupta durumu gayet iyi. İstanbul'da kamp yapıyorlar, turnuvaya hazırlanıyorlar. Bir aksilik olmazsa müsabakalarda namağlup olacağız ve en büyük kupayı kaldıracağız büyük erkeklerde inşallah" diye konuştu.

Federasyon olarak altyapıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Akay, şunları kaydetti:

"İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Erzurum'da buz hokeyi maçlarını yapıyoruz. Bu şehirlerimizde Hokey Okulu Projelerini başlattık. Bu projelerle 16 yaş altındaki çocuklarımızı, milli takımlara hazırlamayı ve başarıları devam ettirmeyi hedefliyoruz. Erzurum da bunun için en önemli merkezlerimizden birisi. Buradaki tesislerle sporcu altyapısıyla gelecekteki milli takımımızın altyapısını oluşturarak, liglerde daha kaliteli oynanması için çaba sarf edeceğiz."

- "Bayanlarda her üç sporcudan biri milli olabiliyor"

Akay, buz hokeyinde Türkiye'de çok fazla bir geçmişi almamasına rağmen önemli mesafeler aldıklarını, tesis sayısının beş ilde sekize yükseldiğini ifade etti.

Bu branşta erkek sporcunun daha fazla olduğuna dikkati çeken Akay, "Hem erkeklerde hem bayanlarda dünya şampiyonalarında başarılarla geliyorlar. Her iki kulvarda da başarılı olduğumuza inanıyoruz ama bayan sporcularımızın altyapısı dediğimiz küçük yaştaki başta küçük kızlarımız çok fazla sayıda değil. Buradan velilerimize, ailelerimize çağrı yapıyorum. Bu güzel sporu kız çocuklarına mutlaka denetmelerinde, tanıştırmalarında fayda var" ifadesini kullandı.

Türkiye'de buz hokeyinde beş bayan takımın olduğunu vurgulayan Akay, şöyle devam etti:

"Beş bayan takımında 15'erden 75 bayan sporcumuz var. Milli takıma 20 sporcu seçtiğimizi düşünürsek, bayanlarda her üç sporcudan biri milli olabiliyor. Erkeklerde biraz daha durum zor. Kız çocuklarımızın milli olma, burs alma şansları çok yüksek. Kolejlerde, yurt dışında okumak için öz geçmişlerine buz hokeyini yazdıklarında daha rahat kabul ediliyorlar. Ülkemizde de milli oldukları zaman burs alarak, kendi öğrenim hayatlarını hem spor yaparken kazandıkları bu parayla rahatlıkla geçimlerini sağlıyorlar aynı zamanda ailelerine de katkı sağlayabilirler. O yüzden kız çocuklarına bu sporu tavsiye ediyoruz."

Kız çocuklarına imkan verilmesi halinde erkek sporculardan daha başarılı olabileceğine dikkati çeken Akay, tüm ailelerin buz hokeyine ilgi göstermesini istedi.

Senin için hazırladığımız haberler