Michy Batshuayi Türk futbol tarihine geçmeye hazırlanıyor? Üç büyüklerde forma giyen futbolcular kimler...

20.06.2024 - 10:06 | Son Güncellenme: 20.06.2024 - 12:54

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray forması giymeye hazırlanan Michy Batshuayi, sarı kırmızılı takıma imza attığı takdirde Türk futbol tarihine geçecek. Peki üç büyüklerin tamamında forma giyen futbolcular kimler? İşte detaylar...

Michy Batshuayi Türk futbol tarihine geçmeye hazırlanıyor? Üç büyüklerde forma giyen futbolcular kimler...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra Galatasaray ile anlaşmaya varan Michy Batshuayi’nin önümüzdeki günlerde Sarı- Kırmızılı takıma resmi imzayı atması bekleniyor.

Ülkemize Beşiktaş ile adım atan ve siyah-beyazlı takımda kiralık olarak geçirdiği sezonun ardından bonservisiyle Fenerbahçe'ye transfer olan Belçikalı golcü Galatasaray formasını da güydüğü takdirde üç büyüklerde forma giyen ilk yabancı futbolcu olarak Türk futbol tarihine geçecek. Belçikalı üç büyük takımın formasını da giyen 11. futbolcu olacak.

İşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarının giyerek Türk futbol tarihinde özel bir yere sahip olan 10 futbolcu şöyle:

Refik Osman Top

Refik Osman Top, 119 yıllık Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk golü atmış ve, Türk Milli Takımının formasını ilk giyen oyuncu olarak da tarihe geçti.. Yaşamında futbol oynayan, hakemlik ve yöneticilik yapan Refik Osman Top 4 sezon Sarı-Kırmızılı, 2 sezon Siyah-Beyazlı ve 1 sezon Sarı-Lacivertli formayı giydi.

Ali Soydan

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giyen Selim Soydan’ın ağabeyi olan Ali Soydan futbola Galatasaray’da başladı. Ali Soydan daha sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını da giydi.

Saffet Sancaklı

Süper Lig tarihinde üç İstanbul takımında top koşturan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Saffet Sancaklı ilk olarak Beşiktaş için oynadı. Sancaklı daha sonra 1994’te Galatasaray’a transfer oldu. Sarı-Kırmızılı takımdan sonra Kocaelispor’a dönen Sancaklı Körfez ekibinden Fenerbahçe’ye transfer oldu. Siyah-Beyazlı ekiple Süper Lig şampiyonluğu yaşayan isim Sarı-Kırmızlı ekiple Türkiye Kupası zaferi yaşadı.

Sergen Yalçın 

1991-1997 yılları arasında Beşiktaş’ta top koşturan Yalçın, 1998 ve 2000 yılları arasında da Fenerbahçe’de oynadı. 1999 - 2000 sezonunda Sarı-Kırmızılılara transfer olan 10 numara, 2002 - 2003 sezonunda ise tekrar Siyah-Beyazlı ekibe döndü. Sergen Yalçın ayrıca 2000 - 01 sezonunda da Trabzonspor forması da giydi

Ahmet Yıldırım

Ahmet Yıldırım, futbol kariyerine İzmirspor'da başladı ve genç yaşında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertlilerde sadece 1 maçta forma şansı bulan Ahmet Yıldırım, daha sonra Samsunspor'a kiralandı. Ardından Ankaragücü ve İstanbulspor formalarını giydi. 1999 yılında Cimbom’a transfer olan Yıldırım, 2001 yazında Ayhan Akman ile takas edilerek Beşiktaş'a geçti. Kara Kartal’ın çatısı altında 4 sezon top koşturdu

Emre Aşık  

Fenerabahçe kadrosunda 1993-1996 yılları arasında yer alan eski milli stoper, 2000 yılında Galatasaray'a transfer oldu. 2003-2004 sezonunda ise Beşiktaş'a transfer olan Aşık, 2005 yılında Sarı-Kırmızılı ekibe geri döndü.

Mehmet Yozgatlı

A Milli Takım ile hiç maça çıkamayan Yozgatlı, 1999 yılında Sarı-Kırmızılı formayı giydi. 2003 yılında Kadıköy’de top koşturan orta saha 2006 yılında ise boğazın diğer tarafına geçerek Siyah-Beyazlı formayı giydi.

Burak Yılmaz

Profesyonel futbol kariyerine Antalyaspor’da başlayan Burak Yılmaz, Kırmızı-Beyazlı ekipten Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-Beyazlı ekipten Manisaspor’a giden yıldız forvet daha sonra Fenerbahçe için top oynamaya başladı. Sarı-Lacivertli formayla hiç gol atamayan Yılmaz, 2012/13 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu ve Sarı-Kırmızılı takımlar iki şampiyonluk yaşadı. Kariyerinde Trabzonspor’da da forma giyen başarılı golcü ikinci Trabzon döneminin ardından ikinci Beşiktaş dönemini yaşadı. Çin, Fransa ve Hollanda tecrübesini de yaşayan deneyimli futbolcu Kayserispor’da teknik direktörlük yapıyor.

Caner Erkin

Futbol hayatına Manisaspor’da başlayan Caner Erkin burda gösterdiği performansla CSKA Moskova’ya transfer oldu. Rusya macerasının ardından ülkemize dönen sol bek Galatasaray için top koşturmaya başladı. Daha sonra İstanbul’un diğer tarafına geçerek Sarı-Lacivertli forma için oynayan Erkin, burda geçirdiği 6 sezonun ardından Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-Beyazlı forma ile top koşturduğu 4 sezonun ardından tekrar Fenerbahçe’ye dönen futbolcu daha sonra Fatih Karagümrük’te giydi. Başakşehir ve Eyüpspor’da da oynayan Caner, 6 farklı İstanbul takımında top koşturmuş oldu.

Mehmet Topal

Futbol yaşantısına Çanakkale Dardanelspor’da başlayan Mehmet Topal, 1.Lig’de gösterdiği performansın ardından Galatasaray’ın dikkatini çekti ve transfer oldu. Sarı-Kırmızılı kulüpte geçirdiği 4 sezonun ardından La Liga devi Valencia’ya transfer olan Topal, burda iki sezon geçirdi Fenerbahçe için Türkiye’nin yolunu tuttu. Sarı-Lacivertli forma altında geçirdiği 7 sezondan sonra Başakşehir için top koşturmaya başlayan orta saha futbol kariyerini Beşiktaş’ta noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler