2023 FIBA Dünya Kupası'nda şampiyon Sırbistan'ı deviren Almanya!

10.09.2023 - 17:40 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 18:35

2023 FIBA Dünya Kupası finalinde müthiş bir son çeyreğe sahne olan karşılaşmada Sırbistan 83-77 yenen Almanya şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

2023 FIBA Dünya Kupası'nda şampiyon Sırbistan'ı deviren Almanya!

AJANSSPOR-HABER

FIBA 2023 Dünya Kupası'nın şampiyonluk maçında tarihinde ilk kez final oynayan Almanya ve 4 turnuvadır altın madalyadan uzak kalan Sırbistan karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen karşılaşmayı 83-77'lik skorla kazanan Almanya basktbolda milli takım tarihinin ilk kupasını aldı.

MVP'ler Almanya'dan

Almanya'nın 29 yaşındaki oyun kurucusu Dennis Schroder 19.1 sayı, 6.1 asist ortalamaları ve final maçındaki 28 sayılık performansı ile Dünya Kupası'nın MVP'si seçildi. Final maçının MVP'si ise 19 sayı ile oynayan 22 yaşındaki forvet Franz Wagner oldu.

Almanya bu sefer zirveye çıktı

Almanya, 2005 Avrupa Şampiyonası'nda basketbol efsanesi Dirk Nowitzki'nin başı çektiği jenarasyonu ile finale kadar yükselmiş fakat Belgrad'ta oynanan maçta Yunanistan'a 78-62 kaybderek altın madalyaya uzanamamıştı.

İlgini Çekebilir
İstanbul'un yarı nüfusuyla Dünya Kupası'nda finale!
Habere Git

Avramovic-Bogdanovic iş birliği yetmedi

Sırbisatan adına maçın ilk yarısında dengeleyici unsur Bogdan Bogdanovic olurken, 30 yaşındaki şutör guardın destek bulamayıp 3. çeyrekte oyundan düşmesi ile Almanya farkı çift hanelere kadar çıkardı. Burada Sırplar adına itici güç olan isim ise hem savunma katkıları hem de hücumda yaptığı ekstra işlerle Aleksa Avramovic oldu fakat ikilinin performansı altın madalyaya uzanmak için yetmedi. Bogdanovic maçı 17 sayıyla tamamlarken, Aleksa Avramovic 21 sayıyla mücadele etti.

Bogdanovic gümüşleri topluyor, altına uzanamıyor

NBA'de Atlanta Hawks forması giyen eski Fenerbahçe Beko yıldızı Bogdan Bogdanovic, Sırbistan Milli Takımı ile; 2014 Dünya Kupası, 2016 Rio Olimpiyatları, 2017 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Dünya Kupası'nda altın madalyanın kıyısından dönerek tam 4 gümüş madalya kazandı.

Guduric saç baş yoldurdu

Sırbistan'ın Fenerbahçe forması giyen 28 yaşındaki yıldızı Marko Guduric sorumluluk alması gereken anlarda pek ortalarda gözükmediği maçın son dakikalarında birden fazla fırsatı tepti. Almanya ile farkın 3'e indiği noktada Nikola Milutinov'un pasında boş bir köşe üçlüğünden yararlanamayan Guduric, sonrasında basketfaul alabileceği bir pozisyonda tunike kaçırdı. Yıldız oyuncu maç sonunda göz yaşlarına hakim olamadı.

İlgini Çekebilir
ABD yine madalyasız! Kanada, dünya üçüncüsü
Habere Git

Pesic hasrete son veremedi

Stetislav Pesic yönetimindeki Yugoslavya, 2002'de Amerika'nın Indianapolis şehrinde düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanmıştı. O günden bu yana 21 yıldır Dünya Kupası'na hasret olan Sırplar 74 yaşındaki koç Pesic ile tekrar bu başarıya çok yaklaşsa da nihayete erdiremedi.

İşte skor dağılımı:

Almanya: Dennis Schroder 28, Johannes Voigtmann 12, Mo Wagner 8, Franz Wagner 19, Daniel Theis 2, Andreas Obst 7, Isaac Bonga 7

Sırbistan: Bogdan Bogdanovic 17, Aleksa Avramovic 21, Nikola Jovic 9, Filip Petrusev 10, Vanja Marinkovic 9, Marko Guduric 4, Dejan Davidovac 2, Stefan Jovic 3, Nikola Milutinov 2

Senin için hazırladığımız haberler