Basketbol futbol uçtuk

17.03.2017 - 01:50 | Son Güncellenme: 17.03.2017 - 01:50

Basketbol dünyasında ben böyle bir takım ne gördüm, ne de görürüm! İstikrar kelimesinin tarifine uymayan böyle bir ekip olamaz! Sadece ben mi? Basketbol adına bir damla eğitimi olan her kim olursa olsun, Efes’in bu haline şaşırır durur! Bamberg yenilgisi tüm ülkede hayal kırıklığı yaratırken, bırakın Fınal-Four’u, nerede ise Play-Off dışında kalma ihtimali belirdi! Maccabi maçı sonrasında Koç Perasovic mikrofonlara duyanlara, duymayanlara : “ Bizim oyuncularımıza şaşırıyorum! Sanki maçları kaybetmek istermiş gibi oynuyorlar! Bu net biçimde görülüyor! Brose’ye yenilmemiz büyük hayal kırıklığı! Bu maçta ilk yarı ne söylersem tersini yaptılar! Bir ara Maccabi maçını da, kaybetme korkusu sardı! Ancak ikinci yarı oyuncularımız kendine geldi. Ve maçı kazandık. Şimdi üst üste hayati iki maç bizi bekliyor. Yenmezsek! Sonumuz kötü olabilir.” Dedi.

Aslında bu cümlelerin üzerine yazacak fazla bir şey yok! Heurtel  ilk yarıyı 3 sayı ile tamamlar ikinci 20 dakikada kendine gelerek 15 sayı 5 asist ile maçın bize gelmesini sağladı. Uzun zamandır sahalarda oynadığı basketbolundan keyif almadığım ve sık sık eleştirdiğim Granger gecenin kahramanı oldu. 22 sayı 4 ribaund, 4 asist ile maçın MVP si olmayı başardı ve kritik maçın kazanılmasında çok iyi oynadı. İki oyun kurucu Heurtel ve Granger toplam 40 sayı ile oyun kurucuların güzelliğini sahaya yansıttılar. Takım olarak kötü geçen maçta Brown 12, Dunston 13 sayı attı. “Kötü” ön süslemeli kurulan cümlelerde: Savunma, hücum, arkadaşlık, maça asılma! Bu kadar kötü giden bir kırk dakikayı çevirmek kolay değil! Bunu başaran Efes’i kutluyoruz. Dileriz bundan sonra, “Kötü giden şeylerin sonu olur.” Anadolu Efes kenar idari yönetiminin gayreti ile takım ayakta kalırken, oyuncuların maddi manevi hiçbir sorunu yokken, böyle kötü oynamaları gerçekten çok ayıp!

Maccabi ise: Rudd 23, Smith 10, Lan Desberg 20 sayı atarlarken, Anadolu Efes 36 ribaund, 16 asist ile oynarken, Maccabi ise 34 ribaund, 27 asist ile oynadılar.

ÖNEMLİ NOT: Öyle bir gece yaşadım ki, tüm hücrelerim basketbol ve futbol dolup dolup taştı. Bu maç ile aynı süreçle çakışan Beşiktaş-Olympiakos futbol maçını izlerken, Efes-Maccabi maçını sonrasında banttan seyrettim. Bir ara basketbolu bir kenara bırakıp bu gece Türk Spor tarihinin en önemli gecesinde tarih yazan Beşiktaş’ı anlatmak istedim. Futbol böyle yaşansa bu ülkede inanın basketbolu bırakıp futbol yazmaya başlarım. Helal olsun 10 kişi kalan Beşiktaş öyle futbol oynadı ki, tüm maçı takip ederken tüylerim diken diken oldu. Evet bu ülkede gerçekten futbol oynanıyormuş. Şenol Güneş: Milli Takımımıza Dünya Üçüncülüğüne ulaştırırken; O jöleli diye alay edilen adam kariyerine kattığı tüm başarıları ne kadar hak ettiğini gösterdi! Evet karizma dediğiniz bu harhalde! Oyun kurgusu, oyun içi hamleleri ancak bir satranç ustası bunu yapabilirdi. UEFA’da çeyrek final işte bu… Helal olsun    

Senin için hazırladığımız haberler