Basketbol dolu geceler yaşamak güzel

22.04.2017 - 00:08 | Son Güncellenme: 22.04.2017 - 00:08

ANADOLU EFES PİREDEN UMUTLA DÖNDÜ

Haftaya 28 Nisan Cuma günü sabahı Antalya’dan Harley’ci dostlarımla yola çıkarak, İzmir ve Çanakkale üzerinden İpsala, Alexsandrapoli, Kavala, Selanik, Atina, Rodos ve oradan Marmaris’e geçerek Antalya’ya döneceğiz. Artık Antalya’da yım. İstanbul ve Türkiye’nin bir çok beldesinde daha kimse motora binemez iken bizler üç ayda 10 bin Km. Yol yaptık. Çünkü Dünya üzerinde motosiklet için en iyi sürüş yolları bu bölgede. Yine en iyi motor yollarına sahip Yunanistan’da her sene boydan boya sürüş yaparız ve bu arada adalara gideriz.

Neden böyle direk Harley’den girdim! Yunanistan sürüşlerimizde : Yıllardır Türkiye’den göçen eski İstanbullu dostlarla buluşur sohbet eder, çok keyifli anlar geçiririz. Fenerbahçe maçından sonra bir çok arkadaşım aradı. Maça giden veya gitmeyenler deli gibi ağlıyorlardı! Telefonda: “ Biliyor musun?” özlediğimiz, sevdiğimiz insanlarımız olarak Fenerbahçe’nin galip gelmesine inanılmaz sevindik. Bize Yunanlı – Türkler derler. Asla gocunmayız. Biz Fenerbahçe ile gurur duyduk ve inanılmaz sevindik” dediler. Basketbol sadece basketbol değildir! Bu nedenle “sosyal yanı ağır basan basketbol sayesinde insanlarımız ile bütünleşiyoruz. Çok mutluyuz” dediler. Ülkemizin mutluluğu oldu. Obradovic ve öğrencileri sayesinde Avrupa’nın gündemine oturduk.
İnanın, bu düşünceler içindeyim ve sık sık terennüm ediyorum. İsmail Şenol ve Yiğiter de aynı konuya parmak bastı. Sadece Türkiye’de değil, Avrupalı tüm rakiplerinin önünde : Daha hızlı, atlet, daha yukarda, daha teknik, daha şutör, sabırla oynayınca daha iyi basketbo oynayan Efes neden maç kaybediyor! Bence tek sorumlu Perasovic! Bu kadar özelliği olan oyuncuları hazırlamak, daha doğrusu hazır olan bu oyuncuları motive ederek, rakipleri yenmelerini istemesi kadar kolay bir şey yok! Para sorunu olmayan ender takımlardan biri! Ancak Perasovic’te gerekli disiplin kuramayınca oyuncularını savunma’da ve çalıştıkları hücum setlerinde bir türlü “kazanmaya yönlendiremiyor!”

Maça harika başlayan Granger’ı yorulmadığı halde kenara alması hata, Alex’e kötü oynamamasına rağmen sabır göstermemesi hata, Huneycutt’ın faydalı olduğu zamanı iyi sezmemesi hata! Bu takımın en büyük eksiği “önemli ve başarılı pivotunun olmaması!” İlk çeyrek 22/23 geçilirken, Olympiakos’ta Spanoulis ve Pirintezis ayakta kalan oyuncular. İlk yarı biterken, 15 ve 12 sayıları potamıza bıraktılar! Devre sonunda 44/37 geride kapattık.
Biliyorum sizde seyrederken, sinir oluyorsunuz! Kafanız bozuluyor! Sinir oluyorsunuz! Çünkü Efes’in yenilmeleri hepimizin ruhunu zedeliyor! Çılgın atmosferi yaşayan İsmail Şenol ve Yiğiter Uluğ en yakından takip edenler olarak çok dikkatli dinliyorum. Su atmosferlerde seyircinin bilinçli, basketbolu bilen ve yaptığı müdahale ile hakemleri bile sindiren hali karşısında rakip olmak kolay değil! Ancak böyle maçların anahtarı savunma, ancak bir türlü beklediğimiz savunma direncini gösteremiyoruz!

“ÇÜNKÜ OYUNCULARIMIZIN TEK VE ÖNEMLİ EKSİĞİ KAVGACILIĞI BECEREMEMEK! BÖYLE UZUN NEFESLİ MAÇLARDA EĞER KAVGA ETMEYİ BAŞAMAZSAN KAYBOLMAYA, KAYBETMEYE MAHKUMSUN!” Kavga etmeseniz bile savunma yapın diye maç anlatırken yalvarırcasına rica eden İsmail Şenol’u zaman zaman duyan oyuncular, savunmada tempoyu arttırsalarda! Yiğiter Uluğ “Bu maçı almamız çok normal çünkü onlardan üstünüz” diyerek hepimize koral verdi. Brown’a geçen topu 3.04 dakika kala smaçla tamamlayınca, 65-66 öndeyiz. Tek soru neden 10 sayı önde değiliz? Son saniyeler bitmek bilmiyor! Savrulan top Brown’ın, şansa basket oldu derken: Her zaman en sert ve becerikli rakibimiz Printezis bizi zorluyor! Hakem Lamonika’nın eski kıvraklığı ve Türk Düşmanlığı yok! Herhalde gerekli fırçayı yedi! Yoksa asla bize galibiyet için mücadelemize müsaade etmezdi!

Son iki dakikayı çok akılcı oynadık. 71-71 skor derken, yok canım 71-73 ve Perasovic’in güvenmediği Alex ribaund aldı, son basketi attı ve MAÇI KAZANDIK olympiakos ile 1-1 DURUMA GETİRDİK. İSTANBUL’A BÜYÜK AVANTAJ İLE DÖNÜYORUZ. SON CÜMLE İSMAİL ŞENOL’UN “FANTASTİK OYNADIK VE KAZANDIK. DUNSTON ATTIĞI VE TUTTUĞU İLE MVP OLMAYI HAK ETTİ.” HAYDİ İSTANBUL’A BU MUTLULUĞU PAYLAŞALIM. ATİNA’DA ÜÇ GÜNDE ÜÇ GALİBİYET VE MUHTEŞEM ZAFERLER. BU GİDİŞLE ŞİMDİLİK 2 TAKIMIMIZ NEDEN FİNAL – FOUR DA OLMASIN? Tebrikler efes. Bir bakmışsan Fenerbahçe ve Anadolu Efes Final-Four’da!

ÖNEMLİ MESAJ: YAZILARIMI ve HER TÜRLÜ SPOR HABERLERİNİ ajansspor.com ADRESİNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Senin için hazırladığımız haberler