Son Dakika | Başkanlar VAR Kayıtlarını İstedi!

02.02.2023 - 22:44 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 22:53

Kulüpler Birliği'nin Riva'da yaptığı toplantısında başkanları TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den VAR kayıtlarını istedi. Ancak bu şarta bağlandı. İşte detaylar.

Son Dakika | Başkanlar VAR Kayıtlarını İstedi!

Salim MANAV - AJANSSPOR

Kulüpler Birliği Vakfı, Riva'da Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı bir toplantı yaptı. Önemli toplantının gündemi tartışmalı hakem kararları, blok kapatma cezaları ve yabancı kuralı oldu.

TFF, blok kapatmaya karşı kurul kuracak

TFF yönetimi, küfür ve çirkin tezahürat nedeniyle tribünlerdeki blok kapatma cezasına kulüplerden gelen tepki üzerine yeni bir aksiyon almayı kararlaştırdı. Federasyon bu ihlal için bir kurul oluşturacak. Bilindiği üzere kulüpler, sadece küfür eden taraftarların tespit edilip ceza alması gerektiğini savunuyor.

Başkanlar, VAR kayıtlarını istedi

Süper Lig'deki kulüp başkanlarından sürpriz bir talep geldi. Başkanların büyük bir çoğunluğu, VAR kayıtların kamuoyunda paylaşılmasına karşı çıkarken, kritik hakem kararlarının olduğu maçlarda ise sadece kulüp yetkililerinin kayıtları dinlemesine izin verilmesini talep etti.

İlgini Çekebilir
Fener'e Demir çelme!
Habere Git

TFF iki maçın VAR kayıtlarını paylaştı

Hatırlanacağı üzere TFF yönetimi bir ilke imza atarak, Süper Lig'de bu sezon oynanan Gaziantep - Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray maçlarında tartışma konusu olan iki pozisyonun VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmış ve bu da olumlu olumsuz büyük sansasyon yaratmıştı.

Adana'daki maçla yine gündem olabilir

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem tartışmalarından sonra TFF'deki toplantıda gündeme gelen bu talebin yeniden tartışma konusu olması güçlü bir ihtimal olarak beliriyor.

Yabancı oyuncu sayısı serbest oluyor

Öte yandan Riva'daki toplantıda gündemin olmazsa olmaz maddelerinden biri yine yabancı oyuncu sayısı oldu. Yapılan tartışmalardan sonra ağırlıkla yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması görüşü ağırlık kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler