Başkanlar teröre karşı tek ses!

15.03.2016 - 12:13 | Son Güncellenme: 15.03.2016 - 15:19

Spor federasyonlarının başkanları, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımsızlığa, vatana, bayrağa kurşun sıkan ellerin kırılması gerektiğini belirtti.

Taşpınar, "Kan ağlıyoruz. Hainler sonuna kadar temizlenmeli. Bizi, bize bıraksınlar kardeş kardeş yaşamayı biliriz. Hiç kimse terör örgütlerine alet olmasın" diye konuştu.

Türkiye'nin spor yapan, bayrağı göndere çektiren ve ülkeyi temsil eden gençleri olarak bu olayı lanetlediklerini dile getiren Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise "Bu ülke hiçbir zaman bu tür faaliyetlerle yılgınlığa uğratılamayacaktır. Bu millet tarihten bugüne çok büyük sıkıntılar geçirdi. Bunu da birlik ve beraberlik içinde atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da terörü şiddetle lanetlediklerini söyledi. Aydın, "Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız başarı kursağımızda kaldı. Ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi.

Terörü lanetleyen Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise şöyle konuştu:
"Ülkemizin birliğine kastedenler hak ettikleri cezaları bulacaktır. Bizim birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamayacaklar. Devletimiz ve milletimiz olarak dimdik ayaktayız."

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik de her türlü terör olayına birlik ve beraberlik içinde kalarak, karşı durmaları gerektiğini söyledi.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, spor camiası olarak daha fazla bir arada olmaları gerektiğini belirterek, "Bu olaylar zinciri, 76 milyon insanın psikolojisine yönelik bir durum. Tüm spor müsabakalarında lanetlenmesi gereken bir olay. Türkiye'yi zayıf düşürme operasyonu diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Terörü lanetlediğini ancak bunun yetmediğini anlatan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise "Bunlara ne denebilir ki! Ülkeyi bu hale sokmanın alemi yok. Bunlar insan değil. Bir insan bunu yapamaz" diye konuştu.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da terör olaylarını millete yılgınlık vermek için yaptıklarını dile getirerek, "Asker biterse askeriz, polis biterse polisiz, mermi biterse mermiyiz. Ama zarar vermek isterken bizi birleştiriyorlar. Türk ulusu ve milleti birleşiyor" ifadelerini kullandı.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ise lanet kelimesinin yetersiz kaldığına dikkati çekerek, "Millet olarak bunların üstesinden geleceğiz ama bu tür olaylara da üzülüyoruz" dedi.

Her türlü terör olayını lanetlediklerini belirten Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da "Ankara Kızılay'da gerçekleşen alçak terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce milletimize sabırlar, yaralı olanlara da acil şifalar dileriz" değerlendirmesini yaptı.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu yaptığı açıklamada, "Milletçe çok üzgünüz. Bu büyük kötülüğü yapanları şiddetle kınıyoruz" dedi. Devletin tüm birimlerinin, sorumluların bulunup cezalandırılması için çalıştığını kaydeden Topaloğlu, "İnsanın konuşurken bile boğazı düğümleniyor. Bu olayların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz" diye konuştu.  

"Yüreğimiz sızladı, çok üzücü bir olay" diyen Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, camia olarak bu hain saldırıyı kınadıklarını, Türk halkının bu şekilde yıldırılamayacağını kaydetti. 

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da hain saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Türk Milli Takımı olarak, lazı, kürdü, çerkeziyle madalya kazanıp, bayrağımızı göndere çektirip, omuz omuza İstiklal Marşı'nı okuturken, ülkemizi bu şekilde bölmeye çalışanların hain saldırılarıyla ciğerimiz yanıyor. Fakat bunlara pabuç bırakmayacağız. Dostluğun, kardeşliğin en güzel örneklerini, milli takımlarda birlik beraberlik içinde, aynı bayrak için mücadele ederken kazandığımız madalyalarla vereceğiz" ifadelerini kullandı.  

Haince yapılan saldırının, birlik ve beraberliği asla bozamayacağını dile getiren Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora ise şunları söyledi: "Türk biniciliğinin, uluslararası alanda ilerlemesi, ülke genelinde yaygınlaşıp daha çok sevilmesi için var gücümüzle çalışırken meydana gelen bu olaylar, bizi büyük bir üzüntü içine sokup hevesimizi kırmaktadır. Şu an hayatımızdaki hiçbir şey, yaşadığımız bu acıdan daha önemli olamaz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifa diliyoruz." 

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, "Hep lanetlemekle olmuyor. Milletçe göğüs germemiz, mücadele etmemiz gerek" dedi.

"Terörün amacı olmaz" ifadesini kullanan Bozdoğan, "Memur, işçi, öğrenci, insanların ocağı sönüyor. Bu acıya can dayanmaz" diye konuştu.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. 

Gözgeç, Türkiye'nin gelişmişlikle ilgili yaptığı her hamlede terör örgütünün ortaya çıktığını belirterek, "Bunlar satılık adamlar, maşalar. Hepsini lanetliyorum" dedi. 

Tüm Türkiye'nin teröre karşı tek vücut olması gerektiğinin altını çizen Gözgeç, "Herkesin bir arada kalması gerekiyor. 'Fakat, ama' gibi sözler bugünün lafları değil. Vatan ve millet söz konusu olduğunda, dimdik ayakta durmalıyız. Allah'ın laneti, patlatanın da patlattıranın da üzerinde olsun" diye konuştu. 

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de çok üzgün olduklarını ve terörü, teröre destek verenleri lanetlediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bu tür saldırıların, hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını dile getiren Mutlugil, "Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde mücadele etmemiz, kuvvetli olmamız gereken zamanlardayız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifa diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, terörü lanetlediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Terörün dini, dili, ırkı, milleti olmaz, her türlüsü kötü. Birlik ve beraberlik içinde olmamız ve terör denen laneti ülkemizden atmak izin elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bunlar, gelişen Türkiye'nin önünü kesmek için yapılan eylemlerdir. Türk halkının bunun farkında olduğuna inanıyorum. Dış güçlerin de bu terör örgütüne destek olduğunu düşünüyorum. Bu zor günlerden bir olarak çıkabiliriz."

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, terörün kimseye yarar getirmeyeceğini dile getirerek, "Ülkemizde yaşanan terör saldırıları herkes gibi bizleri de üzmektedir. Yaşananları nefretle kınıyoruz ve inşallah son olur diyoruz. Ülkemizin kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşamaya ihtiyacı var. Biz bunu, görme engelliler olarak spor üzerinden yapıyoruz. Ölenlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, yaşanan can kayıplarından dolayı derin bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Hain saldırıyı şiddetle kınıyor, terör saldırılarının tümünü lanetliyoruz. Milletimizin huzuruna yapılan bu saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,yaralılara acil şifalar dileriz."

Senin için hazırladığımız haberler