Mehmet Akif Üstündağ, Sırbistan maçı öncesi konuştu: Özgüvenimiz yüksek

03.09.2021 - 14:50 | Son Güncellenme: 03.09.2021 - 15:01

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstandağ, Belgrad’da Sırbistan ile karşılaşacağımız yarı final maçı öncesi Ajansspor’a açıklamalarda bulundu.

Mehmet Akif Üstündağ, Sırbistan maçı öncesi konuştu: Özgüvenimiz yüksek

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

A Milli Kadın Voleybol Takımımız bugün Avrupa Şampiyonası yarı finalinde ev sahibi Sırbistan ile karşılaşacak. Kritik maç öncesi federasyon başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ajansspor’a özel açıklamalar yaptı.


7’de 7 ile geliyoruz

Üstündağ, “Havamız iyi. Bu yıl takımımız çok yoğun bir dönem maraton geçirdi. Önce İtalya’da Milletler Ligi, sonrasında Tokyo Olimpiyatları, akabinde Avrupa Şampiyonası... Avrupa Şampiyonası’nda da 3 ayrı ülkede maçlarımızı oynuyoruz. Biz şu ana kadar hiç puan vermeden yarı finale geldik. 7’de 7 yaptık. İnşallah bunun devamı gelir dİyorum. İnşallah bugün 18.00’de ev sahibini yenmek istiyoruz. Neden olmasın diyoruz. Bu istek, arzu, azimle olmayacak hiçbir şey yok. Bu turnuvada da bunu herkes gördü” ifadelerini kullandı.

Dünya ekolünü yendik

Erkek Voleybol Takımınızın da başarısından da çok mutlu olduğunu ifade eden federasyon başkanı, “İki ayrı heyecan da yaşıyoruz. Erkeklerimiz de dünya ekolü Rusya’yı 3-1’lik net skorla yendi, çok genç bir jenerasyonla. Voleybola çok ciddi yatırımlarla çok ciddi emek harcandı. Voleybolumuz kurumsal yapısı ve planlı, programlı hedefleriyle bu noktalara geldi. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacaktır” dedi.

Efe’ye çok teklif geldi

Altyapı sisteminden bahseden Mehmet Akif Üstandağ, “ Altyapı sistemimiz çok iyi bir şekilde işliyor. Lisemiz, yurtlarımız, okullarımız, tesisimiz, konaklama yerlerimiz mükemmel. Dolayısıyla bir veli de çocuğunu hem okumasını hem de iyi bir voleybolcu olmasını istiyorsa tercih ediliypruz. Türkiye genelinde sistem o kadar güzel oturdu ki 100’ün üzerindeki görevlimizle yetenek taramaları yapıyoruz. 33 tane fabrika voleybolu kurduk. 6-12 yaş çocukları voleybolla buluşturuyoruz. Yetenekleri bulup, yeteneklerimizi kulüplerle buluşturuyoruz. Bununla da kalmıyor, kendi lisemizin takımında kadın-erkek takımları 2. Lig’de mücadele ediyor. Oyuncularımıza burada da olanak tanıyoruz. Sistemimiz ve oyuncu yetiştirme modelimizle çok doğru bir yolda olduğumuza inanıyorum. Efe Mandıracı’yı seyrettiniz. 2002 doğumlu. Dün hemen maç sonrası çeşitli Avrupa ülkelerinden teklifler gelip, transfer etmek istediler. Önemli oyuncular yetişiyor, bu başarıyı kalıcılaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Meryem’in dönüşü de ayrı moral oldu

Son maçlarda sağlık problemleri sebebiyle forma giyemeyen yıldız isim Meryem Boz’un son durumuyla ilgili konuşan Üstündağ, “Meryem’in durumuyla ilgili Polonya maçından sonra da açıklama yapmıştı. Meryem şüpheli sıkıntılar yaşadı. Hassas bir dönem geçiriyoruz. Herhangi bir şüpheli semptom görürsek hemen önlem alıyoruz. Bulgaristan’da istediğimiz önlem koşullarını sağlayamacağımızı öngördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, dış işleri, spor ve sağlık bakanlığımızın harika koordinasyonuyla ambulans uçakla Türkiye’ye şikayetlerinin giderilmesi için tetkikler yapılıp, tedavisine başlandı. Sonrasında her şey normal gitti.

 Herhangi bir sıkıntı olmadan, Polonya maçından bir gün önce takıma dahil oldu. Maçta da kadrodaydı. O süreçte bir an önce açıklama isteyen çok oldu ama hassas bir durumdu, biz ne yapıyorsak ülkemiz için yapıyoruz. Beklemenin daha doğru olduğuna karar verdik hem oyuncumuz sağlığına kavuştu hem de takımına dahil oldu. Onun dönmesi de ekstra bir moral oldu. Takımımız çok konsantre durumda. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Özgüvenimiz üst seviyede Çok genç bir yaş ortalamamız var. Dolayısıyla bir sıkıntı yaşamadan bugün ve yarın geçirmek istiyoruz” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler