Başkan adayı olacak mı? Ozan Korkut, Radyospor'a konuştu!

04.02.2020 - 19:45 | Son Güncellenme: 04.02.2020 - 16:55

Başkan adayı olacak mı? Ozan Korkut, Radyospor'a konuştu!

Galatasaray'ın Eski Başkan Adaylarından Ozan Korkut, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Galatasaray'da seçim olacak mı? Ozan Korkut, başkanlığa aday olacak mı? İşte bu sorulara Ozan Korkut yanıt verdi.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ozan Korkut'un açıklamaları şu şekilde:

Ozan Korkut: ”Mustafa Cengiz, reaksiyon gösterirken zamanlama hatası yapıyor”

Kuralların uygulanabilir olması gerekiyor. Bu kuralları koyduğunuzda sizi bir öncekinden daha iyi bir noktaya götürmesi gerekir. Kurallar uygulanmazsa fayda sağlanmaz. Herkese eşit olmak gerekir. Hiçbir kulüp için de kurallar farklı şekilde uygulanmamalıdır. Marka değerini dünya futboluyla kıyasladığımızda zaten kaçırdık. Bu tarz kısır tartışmalarla gündemi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum. Futbolda güven ortamı sağlanmak mecburiyetindedir. Sayın Başkanın bugün bunu söylemesini de doğru bulmuyorum. Olay sıcakken, Galatasaray’a fayda sağlayacak doğru zamanlamada söylemek daha doğru olurdu.

Ozan Korkut: ”Bu TFF yönetiminin seçilmesine neden destek verdiniz?”

Mustafa Cengiz’in reaksiyonu, gecikmiş bir reaksiyondur. Bu noktaya gelmeden önce duruşumuzun net olarak belirtilmesi gerekirdi. Kuralları kim uygulamıyor? TFF. Eğer TFF bu kuralları eşit şekilde uygulayamayacaksa ve böyle bir öngörünüz varsa bu yönetimin seçilmesine neden destek verdiniz? O zaman neden “Nihat ağabey” diye mesajlar verildi? Bunu da sorgulamak gerekiyor.

Galatasaray’da seçim yapılacak mı?

Daha henüz seçim konusunda net bir karar verilmedi. Yönetimden böyle bir karar çıkmadı. Tüzük Tadilini yapmak istiyorsa yönetim, bu gecikmiş bir harekettir. Daha önce yapılmalıydı. Sayın Mustafa Cengiz, 2 senedir başkan olarak görev yapıyor. Problemler önceki dönemde de vardı. Olağanüstü Genel Kurul’da daha önce yetki istemişti. Hukuki olarak üyelerin doğru bulmadığı yetkileri alamadı. Üyelere göre yetki alabilmek için Olağanüstü Tüzük Kurulu yapmak gerekiyor. Doğru hukuki altyapıyla yapmak gerekiyordu. Sonrasında zaman geçmesine karşın bu taleple gelinmedi.

Ozan Korkut: ”Mali Genel Kurul’un 2 güne yayılmasını desteklerim”

Üyeliklerle alakalı olarak da spekülasyonlar var. Bu spekülasyonlar sonrası da bir Tüzük Tadili gerekir demiştik. Tüzük Galatasaray’ın anayasasıdır. Zamana göre de modernize edilmesi gerekir. Mali Genel Kurulların 2 güne yayılması doğru olur. Konuşmacılar konuşur,  ikinci günde de oylama yapılır. Camianın var olan yönetimlerle alakalı memnuniyetini ölçmesi açısından da faydalı olur. Samimi yaklaşmak gerekiyor. Aceleye getirmemek lazım. Doğru dürüst tartışılması ve üzerinde yeterli çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum.

Ozan Korkut: ”Galatasaray bugün mahkemede olmayabilirdi”

Galatasaray bugün mahkemede olmayabilirdi. Galatasaray’ın tüzüğü anayasamızdır. Hukuki bir senettir. Yönetim ve başkan ibra olmadıktan sonra kendisi tüzüğe aykırı bir durum ortaya çıkardı. Tüzüğe uymayan bir yönetimin tüzük değişikliği yapmak istemesi üyeler tarafından nasıl karşılanır? O da tartışma konusu.

Ozan Korkut: ”Seçim gündemi sporcuları etkilememeli”

45 yaşındayım ve 36 senedir Galatasaray’ın içindeyim. Galatasaray Spor Kulübü’nü oyuncu değişikliği, teknik adam değişikliği ya da başka şeyler performans açısından etkilememelidir. O formayı giyen tüm sporcuların da aynı görüşte olması gerekir. Yaşanacak bir seçim ya da tüzük değişikliği… Ne olursa olsun. Fikir ayrılığı olsa da Galatasaray bir ailedir. Kökleri çok eskiye uzanır. Aksaklıklar olabilir. Seçim ve sporcuların başarıya ulaşma isteği ayrı bir meseledir.

Ozan Korkut: ”Galatasaray’ın mahkeme koridorlarında olmasını tasvip etmiyorum”

Seçim konusunu öngöremiyoruz. Galatasaray’ın mahkeme koridorlarında olmasını tasvip etmiyorum. Yürüyen bir hukuki süreç ve Mart ayında da Mali Genel Kurul var. Birden fazla değişken var. Ya hukuk kararıyla ya da yönetimin kararıyla alınırsa ancak; seçim gündemi konuşulabilir.

Diagne konusunda yönetime eleştiri

Transferi teknik direktör belirler, yönetim de süreci netleştirir. Diagne konusunda yaşanan bir plansızlık var. Yönetimin planlı davranmadığı kanaatindeyim. Son dakikalara sıkıştırılmış bir transfer oldu. İyi şekilde de faydalanamadık. Taraftarların isteği olabilir, planlamayı teknik adam ve yöneticiler yapar. Faturanın Galatasaray taraftarına edilmesi çok enteresan. Taraftarlara da maalesef fatura çıktı. Ya da çıkarılmak isteniyor gibi. Söylemlerden sürekli bir mağduriyet yaklaşımı görüyoruz.

Ürün satışı konusu: "Taraftara fatura etmeyi doğru bulmuyorum"

Siz bir transfer yapmadan önce pazarlama departmanı birçok şeyi ayarlar, hazırlıklı olur. Her türlü kesime, alternatif ürünleri hazırlarsınız. Pazarlama departmanınız hazırlıklıdır. Falcao geldiğinde forma sıkıntısı vardı. Bunu başkan kendisi de ifade etti. Burada yapılan hata yönetimindir. Mağduriyet söylemiyle taraftara konuyu fatura etmeyi doğru bulmuyorum.

Ozan Korkut aday olacak mı?

Şu anda bir seçim ortamı yok. Aday olabilmem için önce seçim olması gerekir. Galatasaray Başkan Adayı gösterilmeden de çalışıyordum, aday olunca da seçim bittikten sonra da hep çalıştım. Galatasaray’a hizmet etmek için görevde olmanız gerekmez. Camiamızı takip ediyorum. Seçim ortamı yokken bir şey söyleyemem. Bir karar çıkarsa en kısa sürede de kararımı paylaşabilirim. Galatasaray ile ilgili duygularım ve duruşum ortadadır. Başkan olmak çok büyük bir onurdur. Her Galatasaraylının hayalidir. Ben şu ortamda seçim kararı yokken başkan adayıyım gibi bir şey diyemem.

Senin için hazırladığımız haberler