Başbakan, federasyon başkanının istifasını istedi!

15.10.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 15.10.2019 - 10:34

Başbakan, federasyon başkanının istifasını istedi!

Bulgaristan EURO 2020 Elemeleri A Grubu 8. maçında İngiltere'yi konuk ederken maç deplasman ekibinin 6-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak maçtan çok Bulgar taraftarların ırkçı tezahüratları ve Nazi selamı vermeleri konuşuldu. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da konuyla ilgili flaş bir hamlede bulundu.

Vasil Levski Stadyumu'nda oynanan maçta İngiliz futbolcular Tyrone Mings ve Raheem Sterling ırkçı saldırıya maruz kaldılar. Bazı Bulgar taraftarlar top bu isimlerin ayağına geldiğinde maymun sesi çıkardı. Oyuncular durumu hakemle paylaşırken maç iki kez durdu ve statta anonslar yapıldı. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bulgaristan Başbakanı Borisov bugün radikal bir hamlede bulundu ve Bulgaristan Futbol Federasyonu Başkanı Borislav Mihaylov'u görevinden istifaya davet etti. 

Spor Bakanı Krasen Kralev de yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren Spor Bakanlığı olarak Borislav Mihaylov istifa edene kadar Bulgaristan Futbol Federasyonu'yla bütün ilişkileri, finansal olanlar dahil, donduruyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler