"Başarıya kontrat verilir, Sergen Yalçın imzalar"

30.05.2021 - 14:05 | Son Güncellenme: 30.05.2021 - 20:48

Beşiktaş'ın unutulmaz isimlerinden Mehmet Özdilek, Sergen Yalçın ve siyah-beyazlılar için konuştu. Sergen Yalçın kalacak mı, transferler için ne diyor?

"Başarıya kontrat verilir, Sergen Yalçın imzalar"

AJANSSPOR-HABER 

Beşiktaş'ın unutulmaz oyuncularından biri olan ve günümüzde ise futbola teknik direktör olarak hizmet eden Mehmet Özdilek, futbol gündemine yönelik özel açıklamalar yaptı. Özdilek, eski takım arkadaşı Sergen Yalçın'ın Beşiktaş ile olan sözleşme konusu, takımın durumu ve kendi kariyer planı hakkında konuştu.

Radyospor'da yayınlanan Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Mehmet Özdilek'in açıklamaları şu şekilde: 

"Türkiye'nin EURO 2020'de başarısız olması sürpriz olur"

-EURO 2020'den ve şu anki jenerasyondan umutlu musunuz? Lejyonerlerimiz Avrupa'da iyi işler yapıyor. Bu takıma nasıl sirayet edecek? Fikrinizi merak ediyorum.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için umutluyum. Güçlü bir jenerasyonumuz var. Tecrübeli ve gençlerin uyumu sağlıklı. Oyuncu havuzunda; hem lejyoner oyuncularımız hem de diğer oyuncuların üst seviyede takımlarda oynaması önemli. Buna bir de birlikte oynama alışkanlığının eklenmesi çok önemli. Sürpriz ne olur? EURO 2020'de beklentinin altında kalmamız sürpriz olur benim için. Beklentilerimiz çok yüksek. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası için öyle düşünüyorum. Bu şampiyonada sadece benim değil, birçok otoritenin Türkiye Milli Takımı'ndan başarılı olmasını beklediği ortada. Lejyoner oyuncularımızın performansı da bizi ümitlendiriyor. Ufak tefek sakatlıklar olacaktır. Koronavirüs süreci dünyada ilk kez yaşandı. Seyircili oynamak çok önemli. 21 takımlı ligin verdiği sıkıntılar vardı. Hepsi bence pozitif etki olarak dönecek. Halkımızın pozitif bakış açısı da pozitif olacak fikrindeyim.

"Sergen Yalçın çıtayı yükseğe koydu"

-Sergen Yalçın'ın en iyi tanıyan isimlerden birisiniz. İlk kez sezon başında bir takımı alıp sezon sonuna kadar götürdü. Bu konuya bakış açınız nedir? Ayrıca Sergen Yalçın nasıl sinyaller veriyor sizce?

Sergen Yalçın başarılı. Beşiktaş öncesince CV'sinde bir alt lige düşürdüğü takım yok. Çalıştığı takımlarda başarılı görüntü çizdi. Anadolu takımlarında çalışmak zordur. Ekonomisi bitmiş, morali bitmiş, oyun düzeni yok... Sonra "gel kurtar" diyorlar. Teknik adamlar çok kolay şartlarda çalışmıyor. Kolay iş değil. Sergen Hoca baskılı ve stresli bir ortamda sağlıklı bir şekilde yönetim gösterdi. Önemli bir tecrübe. Beşiktaş Avrupa'da sıkıntılı bir süreç yaşadı. Sonra toparlamayı bildi. Oturmuş, ne yaptığını bilen ve sempati kazanan bir takım oldu. Beşiktaş, hak ettiği başarıyı Sergen Yalçın ile yakaladı. Türkiye Kupası da ballı kaymak gibi oldu. Beşiktaş için başarılı süreçti. Ama futbolda dün yok. Bugün ve yarın var. Sergen Yalçın çıtayı daha yükseğe koydu. Herkes sizi sevmeyebilir. Başarılı bir insanı da tebrik etmek gerek.

"Başarılı olursanız kontrat önünüze zaten gelir, Sergen Yalçın kalacaktır" 


-Sergen Yalçın sezon içinde sözleşme konusunu bir 'krize' dönüştürmedi. Doğru olanı yaptı bence. Sizce Beşiktaş'tan ayrılma durumu var mı? Sözleşme süresi yani; uzun vadeli bir kontrat önemli mi?

Benim takım arkadaşımdır Sergen Yalçın. Onun karakterini, ruhunu, duyguyu bilen bir insanım. Sergen Yalçın Beşiktaş camiasına hizmet etmeye düşünüyor. Bizim jenerasyonunun hepsi aynı düşünüyor. Sergen Hoca da 1.5 senelik süreçte oldukça başarılı. 3-5 yıllık planlama yaparsanız, kamuoyu bunu tartışır ama realite nedir? Siz başarılı olduktan sonra kontrat önüne gelecektir. Süreye takılmayalım. Önemli olan Beşiktaş'ın başarısı. Zaten başarılı olmazsanız 5 yıllık imza atsanız ne olur? Sergen Yalçın kalacaktır. Hiçbir şüphem yok.

"Sergen Yalçın gitmelerini bırakın üstüne takviye ister"


- Beşiktaş'ta en çok dikkatinizi çeken, 'kader' adamları arasında kimler var. Ayrıca, Aboubakar, Rosier ve Ghezzal'ın ayrılma durumu var. Ayrılıkları da Beşiktaş'ı etkileceyecektir. Bu konuyla ilgili değerlendirmenizi merak ediyorum?


Rosier, Ghezzal, Aboubakar ve Josef bence Beşiktaş'ın kaderini değiştirdi. Hepsi riskti ama hepsi tuttu. Rosier ve Ghezzal sisteme alıştı. Kalmaları çok iyi olur. Aboubakar da riskti. Beşiktaş riski aldı. Aboubakar da destek olunca birbirini anlayan ve başarılı bir durum çıktı. 4 oyuncu Beşiktaş'ta çok sağlıklı bir sezon geçirdi. Tabii ki maliyetlerini kulüp yönetimi bilir. Sergen Yalçın gitmelerini istemeyeceği gibi üstüne takviye de ister. Bu oyuncular gitmemeli. Kulübün ekonomik şartlarını da göz ardı etmemek gerek.

"Yeni sezonda takım çalıştırmak isterim ama sistem doğru işlemeli"


-Mehmet Özdilek gibi futbola hayatını vermiş bir insan mutlaka sahada olmalı. Ben böyle düşünüyorum. Yeni sezonda sizi sahalarda görecek miyiz hocam? Kariyer planınız nedir?


Yeni sezonda ne olacağını göreceğiz. Kısmet tabii ki. Futbolun bir tarafında mutlaka olacağız. Onu zaman gösterecek. Sakin kararlar vermek lazım. Erzurum'da bir şampiyonluk yaşadık. İşler doğru gitse de sistem doğru gitmeyeceği için ayrılmıştık. Şimdi bir alt lige düşmesine üzülüyorum Erzurumspor'un. Bugün bunu üzülürek söylüyorum. Konuştuğumuz ama anlaşamadığımız takımlar oldu. Sistemin doğru gitmesi çok önemli. EURO 2020'yi izleyeceğiz. Sonraki sürece de bakacağız. Elbette takım çalıştırmak isterim. 

Senin için hazırladığımız haberler