İngiltere'de 42 yaşındaki Lauren Stott, Tekvando'da altın ve bronz madalya kazandı

04.12.2022 - 23:41 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 00:28

İngiltere'de düzenlenen ulusal tekvando turnuvasında altın ve bronz madalya kazanan 42 yaşındaki siyah kuşaklı Lauren Stott'un başarı hikayesi herkesi kendine hayran bıraktı.

İngiltere'de 42 yaşındaki Lauren Stott, Tekvando'da altın ve bronz madalya kazandı

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği ITF Open Championship turnuvasında siyah kuşaklı Lauren Stott, altın ve bronz madalya kazandı. 42 yaşındaki sporcunun hikayesi ise herkesi şaşırttı.

Oğlunu götürürken başladı

Stotts 2017'de oğlunu tekvando derslerine götürürken bu spora başladı. Geçtiğimiz beş yıllık periyotta Lauren Stotts ve oğlu siyah kuşak almayı başardı. İkili artık insanlara tekvando eğitimi veriyor.

"Kazanmak gerçekten şaşırtıcıydı"

Tekvando'da yalnızca 5 yıllık deneyimi olan Stott, kürsüde şaşkınlığını gizleyemeyerek "Kazanmış olmak çok şaşırtıcı oldu. Şu an kürsünün üzerinde bulunmak, bunu başarmak benim için ciddi bir seviye artışı oldu. Gerçekten kendimden memnunum." ifadelerini kullandı.

Yaş sadece bir sayı

Yaşın bir şeylere addandıktan sonra sadece bir sayıdan ibaret olduğuna vurgu yapan 42 yaşındaki sporcu "Bu başarı, hangi yaşta olursanız olun bir şeyler yapmak için hala can atabileceğinizin büyük bir göstergesi. Ayrıca eğitmen olarak çocuklara 'O yapabiliyorsa bende yapabilirim' fikrini aşılayıp, onlara liderlik etmek istiyorum." dedi

Zor bir dönemden geçti

Geçtiğimiz kasım ayında siyah kuşak alan Lauren Stott, bundan kısa bir süre öncesinde travmatik bir dönem geçridi. Siyah kuşağa geçmeden 2 ay önce ayak bileğini kıran sporcu, yakın zamanda babasını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler