Başakşehir MHK'ya Sordu! Listede Hakem Kalmadığı İçin mi Zorbay Küçük?

11.03.2022 - 14:57 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 16:06

Başakşehir, MHK hakkında açıklama yaptı. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci'nin kırmızısının doğru olup olmadığı ve Zorbay Küçük'ün neden atandığı soruldu.

Başakşehir MHK'ya Sordu! Listede Hakem Kalmadığı İçin mi Zorbay Küçük?

AJANSSPOR - HABER

MHK'nın önerisi sonucu TFF tarafından kabul edilen kararda Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi kariyerli toplam 11 hakemin görevine son verildi. Bu karar, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken, çoğu taraf gelişmenin zamansız ve yanlış olduğu kanısına vardı.

Zorbay Küçük maça atandı, Başakşehir sordu

Kafalarda soru işareti doğuran MHK'nın, yaptığı açıklama yetersiz bulununca, Medipol Başakşehir'den çarpıcı bir açıklama geldi. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında İrfan Can Kahveci'ye gösterdiği kırmızı kart tartışmalı bulunan Zorbay Küçük, Başakşehir maçına atandı. Bunun üzerine Başakşehir, MHK'ya bazı sorular yöneltti.

"Herhangi bir cevap alamadık"

Başakşehir cephesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ligin bitmesine 10 hafta kala Süper Lig hakem listesinde yapılan değişiklikler ile sorularımızı daha önce paylaşmıştık. Merkez Hakem Kurulu Başkanı’nın katıldığı bir televizyon programında bilimsellikten ve kamuoyunu tatmin etmekten çok uzak açıklamaların haricinden herhangi bir cevap alamadık."

"Onurlu bir duruş sergileyerek maçı iade etmiş midir?"

"İlave sorularımız şunlardır:

  • Bu hafta oynanacak olan Başakşehir-Antalya maçına atanan bir hakem, onurlu bir duruş sergileyerek maçı iade etmiş midir?"
İlgini Çekebilir
İrfan Can Kahveci'ye gösterilen kırmızı kart doğru mu? Ferhat Gündoğdu'nun kararı...
Habere Git

"Hakemin hatalı karar verdiğine kanaat getirmiş midir?"

  • "Geçen hafta oynanmış olan Fenerbahçe-Trabzon maçında kırmızı kart gösterilen oyuncuya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 1 maç ceza vererek hakemin hatalı karar verdiğine kanaat getirmiş midir?"
İlgini Çekebilir
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu sessizliğini bozdu: O hakemler neden gitti?
Habere Git

"Zorbay Küçük, başka hakem kalmadığı için Başakşehir maçına atanmış mıdır?"

  • "Bu kırmızı kartı gösteren hakem Zorbay Küçük listenizde görevlendirecek başka hakem kalmadığı için Başakşehir-Antalya maçına atanmış mıdır?"

"İstifa etmezse TFF ve MHK şaibe altında kalacaktır"

"MHK’nin sezonun kalan haftaları için yapacağı atamalar ile ilgili soru işaretlerinin giderilmesi için bu soruların cevap bulması elzemdir. Bu soruların cevap bulmaması halinde MHK’nin acilen istifa etmesi gerekir, istifa etmemesi halinde ise kalan haftalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK şaibe altında kalacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler