Galatasaray - Dinamo Kiev: 1-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

14.04.2022 - 18:23 | Son Güncellenme: 15.04.2022 - 00:02

Ukrayna-Rusya savaşında mağdur olan çocuklar için düzenlenen özel maçta Galatasaray ile Dinamo Kiev karşılaştı. Maçı Dinamo Kiev 3-1 kazandı. İşte detaylar.

Galatasaray - Dinamo Kiev: 1-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından bölgede yaşananlar tüm dünyanın tepkisini çekti. Savaş mağduru Ukraynalı çocuklar için düzenlenen etkinlik kapsamında Galatasaray ile Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. "Barış için maç" sloganı ile oynanan maçı Dinamo Kiev 3-1 kazandı.

6493 kişi barış için tribünde

Galatasaray ile Dinamo Kiev'in ortak yaptığı "Barış için maç" organizasyonunda taraftarlar tribünleri doldurdu. Maçın hafta içi 17.00'de oynanmasına rağmen Türk ve Ukraynalı seyirciler barışa destek olarak, tribünlerdeki yerini aldı. NEF Stadı'nda oynanan mücadeleyi 6493 kişi takip etti.

Gelirler Ukraynalı çocuklara

NEF Stadı'nda yapılan özel maçtaki tüm bilet satış gelirlerinin, Ukraynalı çocuklara gönderileceği açıklandı. Medyaya ve taraftarlara açık olarak oynan bu anlamlı maçın bilet fiyatları Doğu Tribünü 50 TL ve 100 TL, Kuzey Kale arkası 25 TL olarak belirlendi. Loca ve kombineler ise bu maç için geçerli sayılmadı.

Lucescu: "Tam bir trajedi yaşanıyor"

Karşılaşma öncesi açıklama yapan Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, şu ifadeleri kullandı: "Ukrayna'da tam bir trajedi yaşanıyor. Tüm işgallerde de bunlar yaşanmış. Biz de oyuncularımızı ve ailelerini korumak için ülke dışına çıktık. Bu maçlarla uzaktan ülkemize yardımcı olmaya çalışıyoruz."

"Barış için oynuyoruz"

"Barış için oynuyoruz. Bizim için çok önemli, biz buradaki maçla Ukrayna'da olanlara dikkat çekiyoruz. Buraya gelenlere çok teşekkür ederim. Tabii ki çok antrenman yapamıyoruz. Bu şekilde maçlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Umarım barış bir an evvel gelir."

İlk gol konuk ekipten

Dostluk maçından çok Avrupa kupalarında oynanan bir müsabaka havası oluşan mücadele hızlı başladı. Dostluk maçı olduğu unutulmadan, topa sert oynanan maçta ilk gol konuk ekip Dinamo Kiev'den geldi.

14. dakikada Sydorchuk'un ara pasında ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Karavaev'in penaltı noktasına doğru gönderdiği topa Buyalskyi gelişine vurdu. Top sağ üst köşeden filelere gitti.

Ukraynalılar farkı 2 yaptı

Karşılaşmanın 28. dakikasında Sydorchuk'un ara pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Besedin'in yerden uzak köşeye gönderdiği top ikinci kez filelere gitti.

Barış Alper'den müthiş gol!

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Galatasaray, 56. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın müthiş golü ile farkı 1'e indirdi. Arda Turan'ın sol kanada gönderdiği topu Barış Alper kontrol etti. Çaprazdan kaleyi gören Barış Alper'in uzak mesafeden sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta top sağ üst köşeden ağlarla buluştu.

Son söz Kiev'den

Maçın 80. dakikasında Dinamo Kiev bir gol daha atarak, farkı yeniden 2'ye çıkardı. Ceza sahasının sağında topla buluşan Kravchenko'nun yerden gönderdiği topu Tsygankov düzgün bir vuruşla ağlara yolladı. Kiev, bu gol ile birlikte maçtaki son sözü de söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler