Barcelona'da 6 futbolcu Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek

25.02.2022 - 16:27 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 16:53

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanyol devi Barcelona ile eşleşti. Katalan ekibinde 6 futbolcu temsilcimize karşı forma giyemeyecek. İşte detaylar...

Barcelona'da 6 futbolcu Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Galatasaray'ın rakibi, Nyon'daki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştiştirilen kura sonucu İspanyol devi Barcelona oldu.

Koeman'la olmadı, Xavi ile devam

Sezona Ronald Koeman ile başlayan Barcelona alınan kötü sonuçlardan sonra Hollandalı çalıştırıcı ile yollarını ayırarak takımın başına kulübün efsane ismi Xavi Hernandez'i getirdi.

Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi'ne...

Xavi yönetiminde La Liga'da lider Real Madrid'in 15 puan gerisinde 4. sırada yer alan Barcelona, Avrupa macerasına başladığı Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada bitererek yoluna Avrupa Ligi'nde devam etti. 

Avrupa Ligi'ndeki rakibi Napoli ile sahasında ilk maçta 1-1 berabere kalan Katalan ekibi rövan maçındaki rakibini deplasmanda 4-2 yenerek son 16 turunda Galatasaray'ın rakibi oldu.

İlgini Çekebilir
Torrent'e kura çalıştığı yerden geldi!
Habere Git

Devre arasında dünya yıldızlarını transfer etti

Sezon başında kadrosuna kattığı Arjantinli forvet Kun Agüero'nün kalbindeki rahatsızlık nedeniyle futbolu bıraktığı Barcelona, kasım ayında eski futbolcusu Dani Alves'i transfer etti. Katalan ekibi devre arasında ise Manchester City'den sağ kanat oyuncusu Ferran Torres'i 55 milyon Euro'ya, Wolverhampton'da Adama Traore'yi 30 milyon Euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralık ve Arsenal'den Pierre-Emerick Aubameyang'ı transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Galatasaray ile 10 Mart Perşembe günü sahasında rövanşta ise 17 Mart Perşembe günü İstanbul'da karşıya gelecek olan Barcelona'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor: 

KALECİ: Ter Stegen, Neto, Arnau Tenas

DEFANS: Araujo, Eric Garcia, Lenglet, Oscar Mingueza, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Sergio Dest, Alex Balde, Moussa Wague, Dani Alves

ORTA SAHA: Sergio Busquest, Pedri, Frenkie de Jong, Gavi, Nico Gonzalez, Riqui Puig, Sergi Roberto, Ansu Fati, Ez Abde, Ferran Jutgla, Ferran Torres, Dembele, Adama Traore

FORVET: Memphis Depay, Pierre-Emerick Aubameyang, Martin Braithwaite, Luuk de Jong

Barcelona'da Galatasaray karşı forma giymeyecek futbolcular

Fanatik'in haberine göre Barcelona'da 6 futbolcu çeşitli nedenlerle Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. İşte o isimler:

Ansu Fati: Uyluk sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek. 

Sergi Roberto: Baldırında yaşadığı sakatlık nedeniyle 1 Nisan'a kadar takımda yer alamayacak. 

Dani Alves: Barcelona'nın UEFA'ya 3 yeni ismi vermesi gerekiyordu. Katalan ekibi bu tercihini Aubameyang, Adama Traore ve Ferran Torres'ten yana kullandığı için Alves, Galatasaray maçında forma giyemeyecek. 

Moussa Wague: UEFA listesinde yer almayan diğer bir isim de Moussa Wague. Sağ bek oyuncusu kadroda yer almayacak. 

Samuel Umtiti: Ayak parmağında oluşan kırık nedeniyle takımla birlikte olamayan Umtiti, Galatasaray maçında da mücadele edemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler