"Bana ve Türk köklerime saygısızlık ettiler"

10.04.2020 - 22:06 | Son Güncellenme: 10.04.2020 - 22:13

"Bana ve Türk köklerime saygısızlık ettiler"

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in yıldızı Mesut Özil, İspanyol basınından Marca'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekildiği fotoğrafla kendine ırkçılık yapıldığını savunan Özil, yaşadıklarınından bahsetti. Yıldız oyuncu, Real Madrid'e transfer olduğu süreci ve Jose Mourinho ile yaşadığı kavgayı da anlattı.

"Masa tenisinde daha çok eğleniyordum"

"11-12 yaşındayken masa tenisi oynuyordum. 3 ay boyunca hiç futbol oynamadım. İlk turnuvamda herkesi yendim. Masa tenisinde, futbol oynadığım zamandan daha çok eğleniyordum. Ancak geleceğimle ilgili yapmak istediğim şey bu değildi. Gerçekten futbola ihtiyacım vardı."

"Favori takımım Barcelona'ydı"

"2010 Dünya Kupası'nın ardından Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern Münih ve Manchester United beni istedi. Favori takımım Barcelona'ydı. Hiçbir takım onlar gibi futbol oynayamıyordu. Barcelona'ya gideceğimi sanıyordum. Ancak Guardiola'nın beni istediğini hissetmedim. Mourinho ise çok inandırıcıydı. Guardiola'nın tam aksine davranıyordu ve bu yüzden Real Madrid'e gitmeye karar verdim."

"Kalbim hala Real Madrid için atıyor"

"Real Madrid'de ilk zamanlar her şey toz pembeydi. Real Madrid'de harika başarılar elde ettik. İdolüm Zidane ile tanıştığımda çok gerildim. Bu bir sır değil, kalbim hala Real Madrid için atıyor. Hala takımda ve kulüpte birçok arkadaşım var."

"Mourinho'ya 'Çok iyiyseniz, kendiniz oynayın' dedim"

"Mourinho, Deportivo maçının devre arasında durdu ve gözlerime baktı. Geri yaslandım. Adeta bir boksör gibiydi. Sadece cevabımı vermeyi bekliyordum. Ona hayran olmama rağmen o an, ondan nefret ettim. Bana 'İki iyi pas vermenin yeterli olduğunu mu düşünüyorsun?' Bildiğin gibi oynamanı istiyorum. Top için erkek gibi savaşmanı istiyorum' dedi. Daha sonra ise soyunma odasında yürümeye başladı.

Ona "Çok iyiyseniz, kendiniz oynayın. İşte formanız orada, giyin. İyi şanslar" dedim. Mourinho ise bana "Simdi vazgeçiyorsun öyle mi? Sen bir korkaksın. Ne istiyorsun, sıcak bir duş alıp kahve içmek mi? Yalnız mı kalmak istiyorsun yoksa takım arkadaşlarına, hayranlarına ve bana neler yapabileceğini göstermek mi? Duşa git, sana ihtiyacımız yok" dedi.

Havlumu kaptım ve ona tek bir kelime bile söylemeden yanından geçerek duşa gittim. Daha sonra Sergio Ramos ve takım arkadaşlarımdan bu davranışım için özür diledim."

"Babam açgözlü olmakla suçlandı"

Real Madrid'den ayrılmak hayatımın en zor kararıydı. Şampiyonlar Ligi kazanmanın hayalini kuruyordum. Babam, Florentino Perez'le görüştü. Ondan adil olmasını istedi ancak öyle davranmadı. Perez ile çekişmek iyi değildir. Babam açgözlü olmakla suçlandı. Açgözlü değildi, adil bir maaş almak istiyordu. Babamla menajerlik için yollarımı ayırınca benim twitter hesabımı kapattı. Milyonlarca takipçi kaybettim. Hiç dostça bir davranış değildi. Hatta sponsorum adidas bile durumu arayıp sordu."

"Bana yapılan ırkçılığı hissettim"

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmem Almanya Federasyonu içinden eleştiri aldım. Bana ve Türk köklerime saygısızlık ettiler. Beni haksız bir şekilde siyasi propaganda ile suçladılar. Bana yapılan ırkçılığı hissettim. Almanya formasını gururla giydim ama artık devam edemezdim. Irkçılık asla kabul edilemez. Biri Alman biri Türk olmak üzere iki kalbim var. Almanya'da doğdum ve eğitim aldım. Neden hala Alman olduğumu kabul etmeyen insanlar var?"

Senin için hazırladığımız haberler