Ballon d’Or UEFA ile ortaklaşa düzenlenecek!

03.11.2023 - 15:59 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 16:08

Son dakika | Son olarak Lionel Messi'nin kazandığı France Football’un en prestijli ödülü olan Ballon d’Or, artık UEFA ile ortaklaşa düzenlenecek.

Ballon d’Or UEFA ile ortaklaşa düzenlenecek!

AJANSSPOR HABER

France Football’un düzenlediği Ballon d’Or ödül töreni, gelecek yıldan itibaren UEFA ile ortaklaşa düzenlenecek. UEFA’nın katılmasıyla iki yeni ödül eklenecek. Bu anlaşma, France Football ve FIFA’nın 7 yıl önce ortaklıklarının sona ermesi sonrası yapıldı.

Groupe Amaury anlaşmayı yaptı!

France Football ve UEFA’nın sahibi olan medya şirketi Groupe Amaury, 2024 yılından itibaren Ballon d’Or ödül törenini France Football ve UEFA tarafından ortaklaşa düzenleneceğini duyurdu.

FIFA 6 sezon Ballon d’Or’un ortağıydı!

France Football dergisi, 1956 senesinde ilk olarak İngiliz kanat futbolcu Stanley Matthews’a verilen Ballon d’Or’u oluşturdu. 2010’dan itibaren 6 sezon boyunca ödül “FIFA Ballon d’Or” olarak biliniyordu. O dönemlerde ödülün yeri FIFA’nın merkezi olan Zürih’teydi. 2016'da ise FIFA kendi ödül törenini düzenlemeye başladı.

İlgini Çekebilir
Yüzüklerin Efendisi Messi
Habere Git

Anlaşmanın detayları belli oldu

France Football’un açıklamasına göre UEFA, futbol uzmanlığında katkı verecek, ticari hakları pazarlayacak ve yıllık ödül törenini organize edecek. Ayrıca UEFA, “Yılın En İyi Erkek Teknik Direktörü” ve “Yılın En İyi Kadın Teknik Direktörü” ödüllerini de gelecek sene törene ekleyecek.

UEFA’dan birlik mesajı

UEFA, anlaşma ile ilgili “UEFA ve Groupe Amaury olarak ödüllerin statüsünü ve küresel etkisini artırmayı, futbol topluluğu içinde birlik ve işbirliği duygusunu geliştirmeyi amaçlamaktayız” dedi. Bu anlaşma ile birlikte, UEFA’nın Ağustos ayında kendilerinin düzenlendiği "Yılın Futbolcusu" ödülü kaldırıldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi kulüp organizasyonları için sezonun oyuncusu ödülünü dağıtmaya devam edecek.

Son Ballon d’Or töreninde kazananlar

Geçtiğimiz Pazartesi günü Paris’te düzenlenen Ballon d’Or ödül töreninde, erkeklerde Ballon d’Or ödülü Lionel Messi’ye verildi. Kadınlarda ise Ballon d ‘Or ödülü Aitana Bonmati’nin oldu.

Senin için hazırladığımız haberler