Balkan Cup'ta miniklerden büyüklere dersler

15.06.2015 - 12:57 | Son Güncellenme: 15.06.2015 - 12:57

Altınordu'da Selçuk-Efes Tesisleri'nde düzenlediği U11 İzmir Balkan Cup, minik futbolcuların fair play yarışına sahne oldu.

Onur konuğu olarak katıldığı turnuvada şampiyonluğa ulaşan İspanyol Athletic Bilbao ile Bursaspor U11 takımları, 2 şık harekete imza attı. İzleyenlerin ayakta alkışladığı ilk olay Bursaspor ile 2 Korriku takımı arasındaki yarı final maçında yaşandı. Skoru 1-1 yapan golün sevincini yaşayan 2 Korrikulu futbolcular, henüz yerlerini almadan hızlı bir şekilde oyunu başlatan Bursaspor, attığı golle durumu 2-1 yaptı. Buna pişman olan yeşil beyazlılar, başlama vuruşunu yapan Kosova ekibine kalesini açıp gole giden oyuncuya müdahale etmedi. Ancak Kosovalı minik futbolcu, topu boş kale yerine kale direğine nişanladı. Kosovalı oyuncu gözyaşlarına boğulurken, Bursaspor başlama vuruşunun tekrarlanmasını istedi ve başka Korrikulu bu kez yine müdahale olmadan durumu 2-2 yaptı. Korriku, son dakikalarda 1 gol daha bularak maçı 3-2 kazanıp finalist oldu.

Turnuvanın ikinci şık davranışı ise finalde 2 Korriku'yu 4-0 yenerek şampiyon olan Athletic Bilbao'dan geldi. İspanya temsilcisi, final maçı sonrası Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman'ın elinden aldığı şampiyonluk kupasını, birlikte kaldırmak üzere 2 Korrikulu oyuncuları podyuma çağırdı, ardından da kupayı rakibine armağan etti. Bilbao'nun bu jesti üzerine Kosova ekibi de ikincilik kupasını, yarı finalde 3-2 mağlup ettiği Bursaspor'a verdi. 

Athletic Bilbao'nun daha önce düzenledikleri U12 İzmir Cup'ta, Paris Saint Germain ile oynadıkları final maçında bir anda bütün yedekler sahaya sürerek herkesi şaşırttığını hatırlatan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Athletic Bilbao'nun U12 İzmir Cup'ın ardından U11 Balkan Cup'ta da şampiyon olması tesadüf değil. Yıllarca planlı programlı çalışmanın sonuçlarını alıyorlar. İnşallah biz de aynı yoldan gidip, tüketen futbol yapısını üreten bir yapıya dönüştüreceğiz" dedi. Özkan daha sonra tüm çocuklarla birlikte "İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu" sloganını söyledi.

 

Senin için hazırladığımız haberler