Leclerc ve Ferrari, Bakü'de üst üste 4. kez pole pozisyonunda!

14.09.2024 - 16:24 | Son Güncellenme: 14.09.2024 - 16:43

Son dakika Formula 1 haberleri.... 2024 F1 Azerbaycan Grand Prix'si sıralama turlarında pole pozisyonu Ferrari pilotu Charles Leclerc'in oldu.

Leclerc ve Ferrari, Bakü'de üst üste 4. kez pole pozisyonunda!

AJANSSPOR - HABER

2024 Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde gerçekleştirilen ve ana yarışın grid dizilimini belirleyecek sıralama turlarında pole pozisyonu Charles Leclerc'e gitti. Monakolu pilot Bakü'de üst üste 4.kez pole poziyonunu kazanırken, ikinci sırada Oscar Piastri, üçüncü sırada ise Carlos Sainz yer aldı. Son dünya şampiyonu Max Verstappen ise yarınki yarışa 6.sıradan başlayacak.

Bakü Cadde Pisti'nde heyecan dorukta

F1 takvimindeki en uzun düzlüğe ve aynı zamanda en dar viraja sahip olan, geçmişte bize muazzam yarışlar izleten ve taraftarların en sevdiği pistlerden biri konumunda bulunan Bakü Cadde Pisti'nde çekişmeli ve heyecan verici bir sıralama seansı izledik.

Colapinto hızlı başladı

Bakü sırlama turunda en dikkat çene olay Williams çaylak pilotu Franco Colapinto'nun altıncı olarak Q3'e kalmasıydı. Öyle ki Williams, Azerbaycan GP öncesi Logan Sargeant ile yollarını ayırırken, yerine Franco Colapinto'yu geçirme kararı almıştı.

Peki Azerbaycan GP kaç tur olacak?

Sezonun 17. ayağı olan Azerbaycan GP, sokak pisti konseptli Bakü Şehir Pisti'nde koşulacak. Pistin uzunluğu 6,003 km uzunluğunda olup yarış 51 tur sürecek.

Azerbaycan GP saat kaçta, hangi kanalda?

Formula 1 Azerbaycan GP, yarın TSİ 14:00 F1 TV VE beIN SPORTS 4 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler