Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi: Hem Şampiyonlar Ligi hem Süper Kupa finali

29.05.2021 - 15:05 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 21:15

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu sezon İstanbul'dan Porto'ya alınan Şampiyonlar Ligi finali sonrası, 2023 yılında yapılacak organizasyonun Türkiye'ye verildiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu müjdeyi verdi: Hem Şampiyonlar Ligi hem Süper Kupa finali

AJANSSPOR - HABER

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şampiyonlar Ligi finali ve UEFA Süper Kupası ile ilgili müjdeyi verdi. Kasapoğlu, bu sezon İstanbul'dan Porto'ya alınan Şampiyonlar Ligi finali sonrası, 2023 yılında yapılacak organizasyonun Türkiye'ye verildiğini duyurdu. Kasapoğlu ayrıca, bu yaz oynanacak UEFA Süper Kupa'nın da İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşeceğini belirtti. 

Bakan Kasapoğlu, Goal Türkiye'ye yaptığı açıklamada, "Bu sene UEFA Süper Kupası'na ve Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te de Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız" yorumunda bulundu.

"Türkiye artık bir spor ülkesi"

İptal öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarınıda dile getiren Kasapoğlu "Öncelikle biz her türlü hazırlığımızı tamamlamış, bu organizasyonun altından lâyıkıyla kalkacak şekilde planlamamızı yapmıştık. Gönül isterdi ki seyircilerin de olduğu, coşkulu bir final olsun, ama dünyanın şu anda içinden geçtiği durumda bu mümkün değildi. Türkiye artık bir spor ülkesi. Biz bu mottonun altını çiziyoruz. Nasıl tarihî, kültürel ve turistik anlamda çok zengin bir coğrafya isek artık spor imkânları konusunda da öyleyiz. Ülkemiz yılın büyük bir bölümünde, her türlü sporun rahatlıkla yapılabileceği bir coğrafya. Ülkemizin her yanında yeni ve son derece kapsamlı spor tesislerimiz var. Bu konuda rahatlıkla söyleyebilirim ki dünya standartlarının üzerindeyiz. Şu anda bu tesisleşmeyle birlikte ülkemizdeki spor kültürünü, spor alışkanlığını daha kalıcı hale getirecek projeler yapıyoruz. Birçok branşta bunların sonuçlarını da aldığımızı görüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na ya da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapıp yapmayacağı üzerine gelen soruya ise Bakan Kasapoğlu şu cevabı verdi:

"Her türlü organizasyonun altından kalkacak potansiyele sahibiz"

"Biliyorsunuz, iki yıl önce UEFA Süper Kupası’na ev sahipliği yaptı İstanbul. Türkiye olarak sadece futbolda değil, birçok branşta çok üst düzey organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Tesis, iklim, ulaşım, genç nüfus gibi çok önemli avantajları olan bir ülkeyiz. Olimpiyat dâhil dünyadaki bütün üst düzey organizasyonları düzenleyebilecek altyapımız da vizyonumuz da heyecanımız da var.

Türkiye çok genç bir ülke, coğrafyaların ve kültürlerin kesişim noktasında yer alıyoruz. Dünyada spor ekonomisi büyürken ve yeni pazarlara açılırken ihtiyaç duyulan iki şey organizasyon kabiliyeti ve oyunun heyecanına ortak olabilecek genç nüfustur. İki noktada da avantajlı bir ülkeyiz. Altını çizerek söylemek isterim ki, her anlamda, her türlü organizasyonun altından kalkacak potansiyele sahibiz."

Son yapılan Avrupa Şampiyonası finalinden 16 yıl geçmesi üzerine İstanbul'un böyle büyük bir turnuvanın altından kalkıp kalkmayacağı sorusuna ise Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bambaşka bir stat var"

"Türkiye, 16 yılda özellikle spor ve tesis yatırımları konusunda çok büyük aşamalar kaydetti. Artık Anadolu’nun hangi şehrine giderseniz gidin çok modern tesisleri görüyorsunuz. Atatürk Olimpiyat Stadı da bu seneki final için çok titiz bir çalışmadan geçirilmişti. UEFA yaptığı bütün incelemelerde hazırlıklara tam not verdi. Başta sayın Cumhurbaşkanımızın desteği olmak üzere devletin tüm birimleri olarak koordinasyon içinde çok titiz bir çalışma yürütüldü. Soyunma odaları, localar, VIP tribünleri dâhil bütün fizikî alanlar elden geçirildi. Sahanın etrafındaki tartan pist aşağı indirilerek kapasite 72 bine çıkartıldı. Saha zemini değiştirildi. Tüm yönetim ve bilgi işlem sistemleri yenilendi. Medyanın çalışacağı alanlar yeniden düzenlendi. Rüzgâr sorunun giderilmesi için paneller yerleştirildi. Yani şu anda her hâliyle teknolojinin son imkânlarını kullanan bambaşka bir stat var."

"Avrupa Şampiyonası'nda sürpriz takımlarından biri olacağız"

Son olarak Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın şansına değinen Bakan Kasapoğlu "Ben şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Futbol üç ihtimalli bir oyun, ama ben enerjimizle, potansiyelimizle ve heyecanımızla turnuvaya renk katacağımıza inanıyorum. Açılış maçını oynuyor olmamız bir avantaj. Tüm dünyanın beklediği maçta ev sahibi İtalya ile oynayacağız. Güzel bir başlangıçla ben turnuvanın sürpriz takımlarından biri olabileceğimizi söyleyebilirim. Turnuva bittiğinde oyunuyla ve coşkusuyla herkesin aklında kalan bir millî takım olacak inşallah." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler