Bahreyn'de günün lideri Verstappen: "Oldukça mutluyum"

26.03.2021 - 22:04 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 22:38

Son dakika Formula 1 haberleri... 2021 Formula 1 sezonu bugün Bahreyn'de yapılan 1. ve 2. antrenman turlarıyla başladı. Pazar günü yapılacak olan Bahreyn Grand Prix öncesi antrenman turlarında Red Bull pilotu Max Verstappen, cuma gününü lider bitirdi. Seans sonrası F1 pilotları araç performansları ve rakipleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bahreyn GP'de 1. ve 2. antrenman sonrası pilotların açıklamaları...

Bahreyn'de günün lideri Verstappen: "Oldukça mutluyum"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de yeni sezon Pazar günü yapılacak olan Bahreyn Grand Prix'siyle birlikte start alıyor. Yarış öncesi 1. ve 2. antrenman, bugün yapılan turlarla tamamlandı.

Cuma seansını lider bitiren Red Bull pilotu Verstappen, yarış sonrası yaptığı açıklamada en büyük rakibi Mercedes-AMG'in hala güçlü bir ekip olduğunu dile getirdi.

"Biraz daha iyi hale getirebiliriz"

Verstappen "Lider bitirmemiz iyiydi. Elbette testle kıyaslandığında yine farklı şartlar vardı ancak araç içerisinde iyi bir hissine sahiptik. Lastik anlamında yapılması gereken şeyler var ve dengeyi de biraz daha iyi hale getirebiliriz, ancak genel olarak oldukça mutluyum." ifadelerini kullandı. 

McLaren takımının cuma antrenmanında başarısına da değinen ve bu sene rakiplerinin Mercedes olmayacağı üzerine ise Verstappen "Öyle olduğunu düşünmüyorum. Mercedes motoruyla yarışan araçlar arasında en güçlüsünün yine Mercedes olmasını bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İşte diğer F1 pilotların cuma antrenmanı sonrası açıklamaları

Aston Martin pilotu Sebastian Vettel: "Araca alışmak ve maksimumu çıkarmak için hâlâ üzerinde çalışmam gereken bazı alanlara sahip olduğumuzu hissediyorum. Hâlâ aracın sınırlarını zorlamaktan çok uzaktayım. Şu an biraz inişli ve çıkışlı bir görüntü var. İyileştirilebilecek yerin tutarlılık olduğunu düşünüyorum. Bir şeyler deniyorum, bazen işe yarıyor ve bazen yaramıyor. İşlerin yarışta çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

McLaren pilotu Norris: ‘’Bugün biraz şaşkınım ve bence performansımızı diğerlerinden daha fazla ortaya koyduk. Her şey bu kadar basit görünüyor. Yarın önde bariz dört araç göreceğimizi düşünüyorum. Yine de asla bilemezsiniz. Bir sürprizle karşılaşabiliriz. Ancak araç bugün o kadar da iyi hissettirmedi. Bugün iyi görünsek de, çok fazla özgüvenli davranmak istemiyorum çünkü yarın orada olacağımızı düşünmüyorum." 

Mercedes pilotu Bottas: "Biz de kesinlikle savaşın içindeyiz. Red Bull beklendiği gibi rekabetçiydi ve McLaren da  bugün güçlü görünüyordu. Sanırım biz de oradayız, şu anda en hızlısı olduğumuzu sanmıyorum. Fakat çok da uzak değiliz ve nereye gitmek istediğimizi biliyoruz."

Mercedes pilotu Hamilton: "Testlere kıyasla biraz ilerleme sağladık ama hala daha yapmamız gereken şeyler, 'tırmanmamız gereken bir tepe' var."

Senin için hazırladığımız haberler