Bahçeşehir Lions 2’de 2 yaptı

26.01.2020 - 17:18 | Son Güncellenme: 26.01.2020 - 17:18

ÜniLig Korumalı Futbol 1. Lig’de Bahçeşehir Lions, İstanbul Grubu’ndaki ikinci maçında Sabancı Seahawks ile karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk 12 dakikasında sayı çıkmadı. Sabancı Seahawks, ikinci çeyreğin başında, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla tamamladı. Wide receiverlardan Ataer Bozdemir, 18 yardlık pas oyununda Milli Takım’ın oyun kurucularından Yiğit Timer’in attığı topu yakaladı ve rakiplerini geçerek gol bölgesine girdi. Seahawks, touchdown sonrasında ekstra golün isabetli olmasıyla 7-0 öne geçti. İstanbul Anadolu Yakası ekibi, daha sonra bir pas oyununu daha touchdownla bitirdi. Seahawks’ın bir diğer wide receiverı Levent Kuzucuk – Yiğit Timer’in 11 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Bu touchdown sonrasında da ekstra gol isabetli oldu ve aradaki fark 14 sayıya çıktı. Ancak Bahçeşehir Lions’ın bu touchdowna cevabı kısa süre içinde geldi. Efe Selvitopu, 13 yardlık koşu oyununda touchdown yaptı ama ekstra 2 sayı oyununda başarısız oldu. Farkı 8 sayıya kadar indiren Lions, ….. çeyrek bitimine az bir süre kala, 5 yardlık sweep koşusunu touchdownla tamamlamasıyla arayı kapattı. Ancak BAU, bu tocuhdown sonrasında da denediği ekstra 2 sayı oyununda, topu gol bölgesine sokamadı. Sabancı Seahawks, devreye 14-12’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe savunmada başlayan Bahçeşehir Lions, Seahawks hücumunu durdurup, degaj sonrasında topu aldıktan sonra, kendilerini öne geçirecek hücum serisini oynadı. Running backlerden Buğra Çimencan, 3 yardlık koşu touchdownıyla seriyi sonlandırdı. Akabinde bir başka running back Tebello Sefako, ekstra 2 sayı oyunundaki koşusunu gol bölgesinde bitirdi ve Avrupa Yakası ekibi, farkı 6 sayıya çıkardı. Lions, ilerleyen dakikalarda, oyun kurucu Kerem Büker'in Sercan Sarıhan birlikte oynadığı 80 yardlık pas oyunu, gol bölgesinde tamamlanmasıyla farkı çift hanelere çıkardı. Lakin ekstra 2 sayı denemesinden sonuç çıkmadı. Son 12 dakikaya 26-14 önde giren Bahçeşehir Lions, Sabancı Seahawks’ın 2 puan değerindeki safety haricinde sayı yemedi ve mücadeleden 26-16 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Bahçeşehir Lions, gruptaki 2 maçta 2 galibiyet ve +68 averajla liderliğini sürdürdü. Sabancı Seahawks ise, 2 maç sonunda galibiyet yüzü görmedi.

Senin için hazırladığımız haberler