Azerbaycan GP'de Red Bull, psikolojik üstünlüğü ele geçirebilecek mi?

03.06.2021 - 23:40 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 00:10

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Azerbaycan'ın ev sahipliği yapacağı sezonun altıncı yarışıyla sürecek.

Azerbaycan GP'de Red Bull, psikolojik üstünlüğü ele geçirebilecek mi?

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en çok izlenen ve takip edilen motor sporu Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda altıncı yarış Azerbaycan Grand Prix'siyle devam edecek.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü ile aynı adı taşıyan 6 bin 3 metrelik pistte 51 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları, yarın TSİ 15.00'da başlayacak. Yarış ise 06 Haziran Pazar günü TSİ 15.00'da koşulacak.

Seyircisiz gerçekleştirilecek

Geçen yıl COVID-19 salgını nedeniyle iptal edilen Azerbaycan Grand Prix'si, seyircisiz şekilde gerçekleştirileceğini açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan hükümetinden yapılan açıklamada "Bu karar, Bakü Pisti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti, F1 ve FIA arasında yapılan kapsamlı görüşmeden ve koronavirüs pandemisinin neden olduğu sağlık ve güvenlik endişeleri göz önünde bulundurularak alındı." denilirken, yarışın seyircili şekilde yapılmasının mevcut sağlık krizi göz önüne alındığında mümkün olmadığına yer verildi.

Red Bull, psikolojik üstünlüğü ele geçirmek istiyor

Geçtiğimiz hafta Monaco GP'de ilk kez podyuma çıkma başarısı gösteren Red Bull takım pilotu Max Verstappen, bu sonuçla hanesine 25 puan yazdırdı ve toplamda 105 puana ulaşarak kariyerinde ilk kez şampiyona liderliğine yükseldi. 

Red Bull takımı ise Verstappen ve Perez'in topladığı 37 puan sayesinde takımlar şampiyonasındaki puanını 149'a yükselterek Mercedes'i geride bıraktı ve bir puan farkla şampiyona liderliğine yükseldi.

Bakü öncesinde Mercedes piotu Lewis Hamilton ile arasında dört puan bulunan Verstappen, yarışı kazanarak psikolojik üstünlüğü ele geçirmek istiyor.

Ferrari, Monaco performansını devam ettirmek istiyor

2020 Türkiye Grand Prix'sinden sonra Monaco'da ilk kez podyuma çıkma başarısı gösteren Ferrari'de ise beklenti büyük. Geçtiğiiz hafta sonu Monaco GP'de Leclerc'in yarışa başlayamaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşayan Ferrari, Carlos Sainz'ın ikinci sırada finiş görmesiyle teselli oldu.

Sezonun ilk cadde yarışı olan Monaco GP'de genel olarak güçlü bir performans ortaya koyan Ferrari, Bakü sokaklarında da bu başarısını tekrar ettirmeyi umuyor.

1. ve 2. antrenman bugün

4-6 Haziran hafta sonunda gerçekleştirilecek olan Azerbeycan GP Cuma günü saat 11.30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı gün saat 15.00’da yapılacak olan 2. Antrenman Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport Plus ekranlarında olacak.

Azerbaycan Grand Prix'i yarışı ise  S Sport Plus ve S Sport 2 kanalından ekranlara gelecek.

Yarış öncesi pilotlar ve takımlar klasmanında puanlar şu şekilde:

Pilotlar

  1. Max Verstappen (Hollanda): 105 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 101
  3. Lando Norris (Büyük Britanya): 56 
  4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 47 
  5. Sergio Perez (Meksika): 44 

Takımlar 

  1. Red Bull: 149 
  2. Mercedes: 148 
  3. McLaren: 80 
  4. Ferrari: 78 
  5. Aston Martin: 19
Senin için hazırladığımız haberler