Ayrımcılığa 45 gün hak mahrumiyeti

14.01.2021 - 19:50 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 19:54

Galatasaray'da Younes Belhanda'ya 'bedevi' diyen Cem Emiroğlu'nun cezası belli oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na ayrımcılık sebebiyle sevk edilen Emiroğlu'na hak mahrumiyeti ve para cezası kesildi. Peki Cem Emiroğlu neler söylemişti? İşte detaylar...

Ayrımcılığa 45 gün hak mahrumiyeti

Galatasaray'ın disiplin kurulu üyesi Cem Emiroğlu sosyal medyadan Belhanda'ya 'bedevi' demişti. Ardından gelen tepkiler sebebiyle görevinden istifa eden Cem Emiroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliğince, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişti.

PFDK, Cem Emiroğlu'na sosyal medya hesabından yapmış olduğu ayrımcılık sebebiyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 32 bin 500 lira para cezası verdi.

Cem Emiroğlu ne demişti?

Cem Emiroğlu, yaptığı paylaşımda Belhanda'ya ayrımcı sözler söylemişti.

Emiroğlu yaptığı paylaşımda, "Bu bedevi ile sözleşme uzatılacak, yazıklar olsun. Kurul değeri yok bu herifin. Gönderin gitsin. 90 dakika boyunca 2 ara pas yapacak, milyon Euro götürecek. Ne güzel İstanbul. Hoca o 2 bedeviyi oynattığı sürece bu takımdan bir şey olmaz. Hocam bu Belhanda aşkı bir türlü anlamadım. Anlayan varsa anlatsın" ifadelerini kullanmıştı.

Belhanda tepki gösterdi

Galatasaray'ın Faslı 10 numarası da sosyal medya hesabından Emiroğlu'na yanıt vermişti. Belhanda yaptığı paylaşımda, "Bu kabul edilemez. İlk olarak bir hakemin 'Negro' tabirine maruz kaldık, şimdi Galatasaray Disiplin Kurulu Üyesi 'bedevi' tabirini kullanıyor. Bu ırkçılık daha ne kadar ileri gidecek. Dostum, ben kesinlikle bir bedeviyim fakat takımını seven bir bedeviyim" demişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler