Guidetti, Türkiye-Sırbistan finalinde Filenin Sultanları'nı tebrik etmedi

06.09.2023 - 10:14 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 10:34

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın eski antrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye-Sırbistan Avrupa Şampiyonası finalinin ardından Filenin Sultanları'nı tebrik etmedi.

Guidetti, Türkiye-Sırbistan finalinde Filenin Sultanları'nı tebrik etmedi

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi ve rakibini 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olmayı başaran Filenin Sultanları, tüm ülkeyi gururlandırdı. Ay-Yıldızlılar'ın eski antrenörü Giovanni Guidetti, finalde Sırplar'ın başında görev aldı. İtalyan çalıştırıcı, maçın ardından Filenin Sultanları'nın şampiyonluğunu tebrik etmedi.

Milliyet'ten Attila Gökçe, Filenin Sultanları'nın tarihi başarısını kaleme aldı. Gökçe, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile arasında geçen konuşmayı aktarırken, Üstündağ'ın Guidetti hakkında söylediklerine dikkat çekti.

"Guidetti bizi üzdü"

Finalin ardından düzenlenen seremonide CEV'in şampiyonluk ödülü olarak verdiği 500 bin Euro değerinde çekin takıma dağıtılacağını açıklayan TVF Başkanı'na takılan Attila Gökçe, "O paradan emektar Guidetti’ye de küçük bir pay vermeyi düşünüyor musunuz?" diye sorduğunu yazdı. Bunun üzerine gülen Üstündağ ise "Şaka yaptığını biliyorum. Guidetti bizi üzdü" dedi.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları'na 2160 altın!
Habere Git

"Guidetti bizimkileri tebrik etmemiş, enişte ayıp etmiş"

Attila Gökçe, yazısının devam eden bölümünde konuyla ilgili şunları kaydetti: "Başkan anlattı ki yakın bir geçmişe kadar Milli Takımın antrenörlüğünü yapan, Vakıfbank takımında mesleğine devam eden, Türk eşi Bahar hanım ve küçük kızıyla İstanbul’da yaşayan, bize birçok oyuncu kazandıran Giovanni Guidetti, Sırbistan’ın başında yer aldığı finalden sonra, bizimkileri tebrik etmemiş. Özetle “enişte” ayıp etmiş!"

500 bin Euro + 2100 Cumhuriyet Altını

Attila Gökçe'nin yazısında belirttiğine göre TVF Başkanı Üstündağ, organizasyonun ödül olarak verdiği 500 bin Euroluk çek için "Elimizi sürmeyiz. O parayı takıma, teknik ekibe ve hizmetin görünmez kahramanlarına dağıtacağız" dedi.

Ayrıca Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'na, 150 Cumhuriyet Altını'na karşılık gelen Türk Lirası tutarında para ödülü verilecek. Buna göre milli takımda bulunan 14 sporcuya toplam 2100 Cumhuriyet Altını ödül verilecek.

Kişi başı 1.6, toplam 23.1 milyon lira

Bir Cumhuriyet Altını halihazırda yaklaşık 11 bin liradan işlem görüyor. Buna göre her bir milli voleybolcu yaklaşık 1 milyon 650 bin lira başarı ödülü alacak. 14 voleybolcuya dağıtılacak toplam ödül ise 23 milyon 100 bin lira olacak.

Senin için hazırladığımız haberler