Awaziem, Beşiktaş'tan ne kadar kazanacak?

14.06.2021 - 00:04 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 13:23

Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Boavista'nın stoperi Chidozie Awaziem'in siyah-beyazlılarda kazanacağı ücret ve sözleşme detayları belli oldu.

Awaziem, Beşiktaş'tan ne kadar kazanacak?

Salim MANAV - AJANSSPOR

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş stoper pozisyonu için Chidozie Awaziem ile prensip anlaşmasına vardı.

2018/2019'da yarım sezon Çaykur Rizespor forması giyen ve bonservisi Portekiz takımı Boavista'da bulunan Awaziem'in siyah beyazlılardan kazanacağı ücret ve sözleşme detayı belli oldu.

Satın alma opsiyonu zorunlu değil

Beşiktaş, Awaziem'in transferi için Boavista ile kiralık satın alma opsiyonu şeklinde anlaşma sağladı.

Kara Kartal, Boavista'ya kiralama ücreti 600 bin Euro ödeyecek. Oyuncunun satın alma opsiyonu ise 4.4 milyon Euro olacak. (Zorunlu değil)

Beşiktaş, Chidozie Awaziem'e ise 800 bin Euro maaş + 200 bin Euro bonuslar ile 1 milyon Euro ödeme yapacak.

Chidozie Awaziem kimdir?

Chidozie Collins Awaziem, 1 Ocak 1997'de Nijerya'nın Enugu şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına ülkesinde başlayan Awaziem, 2014 yılında Portekiz'in köklü ekibi Porto'nun dikkatini çekti ve ilk kez ülke dışına çıktı.Portekiz'deki ilk sezonunda B takımında yer alan ve gelecek vadeden isimler arasında gösterilen Awaziem, 2016'da A takım kadrosuna dahil edildi ancak istediği forma şansını bulamayınca takımdan ayrıldı. 

Temmuz 2018'de Ligue 1 ekibi Nantes'a kiralanan Nijeryalı, Fransa'da çıktığı 23 maçta 1 gol kaydetti.Sezonun tamamlanmasıyla Porto'ya dönen Awaziem'in yolu geçirdiği yarım sezonun ardından Türkiye'ye düştü. 2018/19'un devre arasında Çaykur Rizespor'a kiralık gelen Awaziem, sergilediği performansla alkış topladı. Karadeniz ekibinin vazgeçilmez isimleri arasına giren genç stoper, Yeşil Beyazlı ekipte 16 maça çıkarken takımın ligde kalmasında başrol oynayan isimler arasında yer aldı.

Sezonun tamamlanmasıyla bonservisinin olduğu Porto'ya katılan Awaziem'in kiralık serüveni devam etti. Nijeryalı stoper, 2019/20'yi La Liga 2 ekibi Leganes, 2020/21'i ise Liga Nos'ta (Portekiz Süper Ligi) Boavista formasıyla geçirdi.24 yaşındaki oyuncu, iki takımda da 29'ar maça çıktı. Awaziem'in satın alma opsiyonunu kullanan Boavista, 24 yaşındaki stoperi 5 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Profesyonel kariyerinde 176 maça çıkan Awaziem, 4 gol, 4 asistle skora katkı sağladı.1.89 boyunda olan ve 5 milyon Euro güncel piyasa değeri bulunan Nijeryalı, stoperin yanı sıra sağ ve sol bekte de forma giyebiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler