Avusturyalı futbolcu Lukas Podolski'nin rekorunu kırdı! 6 saniye...

23.03.2024 - 21:16 | Son Güncellenme: 23.03.2024 - 23:29

Slovakya ile hazırlık maçı yapan Avusturya'da Christoph Baumgartner, 6. saniyede gol atarak uluslararası futbolda en erken golü kaydetti. İşte detaylar.

Avusturyalı futbolcu Lukas Podolski'nin rekorunu kırdı! 6 saniye...

AJANSSPOR HABER

Hazırlık maçı kapsamında Slovakya ile karşılaşan Avusturya'da RB Leipzig forması giyen 24 yaşındaki futbolcu Christoph Baumgartner, maçın başlama düdüğünden tam 6 saniye sonra ülkesini 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı böyle tamamlandı.

Lukas Podolski'nin rekoru kırıldı

Uluslararası futbol düzeyindeki en erken golü kaydeden futbolcu ünvanını elde eden Baumgartner'dan önce rekorun sahibi, bir dönem ülkemizde Galatasaray forması giyen Lukas Podolski'ydi. Alman futbolcu 2013 yılında Ekvador ile oynanan karşılaşmada 7. saniyede ülkesini 1-0 öne geçiren golü kaydetmişti.

Baumgartner'in RB Leipzig karnesi

24 yaşındaki on numara, sezon başında Hoffenheim'dan 25,5 milyon euro karşılığında RB Leipzig'e transfer oldu. Alman kulüpte 32 kez müsabakaya çıkan Avusturyalı futbolcu, 4 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Baumgartner ayrıca RB Leipzig ile sezon başında 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Milli Takım performansı

Slovakya karşısında Avusturya formasını 35. kez sırtına geçiren genç futbolcu, 6. saniyede kaydettiği golle birlikte milli takım kariyerindeki 12. golünü atmış oldu. Ayrıca attığı gollerin yanına ise 5 tane asist eklemeyi de başardı.

Almanya'da Florian Wirtz 7. saniyede gol attı

Bugün ikinci kez, bir maçın ilk 10 saniyesinden önce gol atıldı. Öğle saatlerinde Avusturyalı futbolcu Baumgartner 6. saniyede gol atarken, Alman futbolcu Florian Wirtz, Fransa'ya 7. saniyede gol atmayı başardı.

Toni Kroos milli takıma asistle döndü

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Toni Kroos, 2021 yılında bıraktığı Almanya Milli Takımına geri döndüğünü açıkladı. Uzun zaman sonra ilk kez milli formayı giyen Kroos, Florian Wirtz'in 7. saniyede kaydettiği golün asistini yapan futbolcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler