Avusturya’daki yasağı Merih Demiral deldi!

03.07.2024 - 02:15 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 02:20

Türkiye, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Merih Demiral, attığı golü rakibin ülkesinde yasak olan 'Bozkurt' ile kutladı.

Avusturya’daki yasağı Merih Demiral deldi!

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Avusturya karşılaşmasında iki gol atan Merih Demiral, galibiyet kutlamasında Avusturya’da yasaklanan 'Bozkurt' işareti yaparak sevincini gösterdi.

2019’tan beri yasak

Avusturya’da “aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele” gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" 1 Mart 2019'da yürürlüğe girdi.

Yasak dinlemedi

Milli oyuncumuz Demiral, galibiyetin ardından yaptığı bozkurt işaretiyle Avusturya'ya gönderme niteliğinde bir sevinç yaşadı. 

Türkiye’den sert tepki

Avusturya’nın tartışmalı yasasına Türkiye Cumhuriyeti sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Avusturya'da parlamentoda kabul edilen ve yasalaşma süreci tamamlanan 'Sembol Yasası'nın 'Bozkurt' işaretini içerecek şekilde 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olmasını kabul etmiyor ve bir kez daha şiddetle kınıyoruz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler