Avustralya Grand Prix'sinde Kaza Üstüne Kaza | Formula 1 Haberleri

02.04.2023 - 10:26 | Son Güncellenme: 02.04.2023 - 10:34

Formula 1'de heyecan Avustralya Grand Prix'sinde birçok olay yaşandı. Heyecan dolu yarışta son 2 tur kalan 4 pilot kaza yaparak yarış dışı kaldı. İşte detaylar

Avustralya Grand Prix'sinde Kaza Üstüne Kaza | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 3. yarışı Avustralya'da gerçekleşti. Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden gerçekleştirilen yarış nefesleri keserken yaşanan kazalar yarışa damgasını vurdu.

Charles Leclerc, çakıl havuzuna saplandı

Heyecan dolu yarışta Ferrari pilotu Charles Leclerc, henüz ilk turda hayal kırıklığı yaşadı. Monakolu pilot yarışın ilk turunda Aston Martin'den Lance Stroll ile yaşadığı temas sonrası çakıl havuzuna saplandı ve yarışa devam edemedi.

Alexander Albon bariyerlerde

Daha sonra Williams'tan Alexander Albon aracının kontrolünü kaybetmesinin ardından bariyerlere çarptı ve kırmızı bayrak çıktı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Formula 1 Avustralya GP
Habere Git

Russell'ı aracı alev aldı

Leclerc ve Albon'un kazalarından sonra şansızlık Mercedes pilotu George Russell'ı buldu. İngiliz pilotun aracının motoru 18. turda bir anda alev aldı. İngiliz sürücü aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve yarışa devam edemedi.

Magnussen'in lastiği patlattı

Avustralya GP'nin son turlarına girilirken, Haas'tan Kevin Magnussen duvara temas etmesinin ardından lastik patlattı ve devam edemedi.

Son 2 tur kala spin atan atana

Avustralya GP'nin son 2 turuna girilirken, ortalık birbirine girdi. Carlos Sainz ile Fernando Alonso'nun teması sonrası Alonso spin atarken Pierre Gasly ve Esteban Ocon da birbirine çarptı. Yaşanan kazalar sonrası yeniden kırmızı bayrak çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler