Avrupa'da üçte üçle başladık! Ülke puanında artış sürüyor

25.07.2024 - 22:03 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 00:24

Temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'da aldığı galibiyet sonrası ülke puan durumunda değişikliler oldu. İşte sıralama ve detaylar...

Avrupa'da üçte üçle başladık! Ülke puanında artış sürüyor

Hüseyin ÖZKÖK- AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turunda Lugano deplasmanından galibiyetle dönen Fenerbahçe, ülke puanına 0.20 puan katkı sağlayarak sezonun ilk puanlarına almıştı.

Bu akşam da Avrupa Ligi ve Konferans Ligi 2. Eleme Turlarında sahaya çıkan iki temsilcimiz Trabzonspor ve Başakşehir, rakipleri Ruzomberok ve La Fiorita'yı devirerek sezona galibiyetle başladılar. Elde ettikleri galibiyetlerle 1'er puan alan temsilcilerimiz, ülke puanına 0.20'şer katkı yaparak Türkiye'nin puanını 34. 200'e çıkarttılar. Takipçimiz Çekya'nın iki takımı Mleda Boleslav ve Banik Ostrava da maçlarını kazanarak Çekya'nın puanını 34.150'e yükselterek takibi sürdürdüler.

Puanlar nasıl veriliyor

UEFA, eleme karşılaşmalarında galip gelen takıma 1.00 beraberliklere ise 0.50 puan veriyor. Lig aşamasında ise takımlar galibiyette 2 beraberlikte 1’er puan alıyorlar. Bu puanlar daha sonra ülkenin ilgili sezondaki katılımcı takım sayısına bölünerek ülke puanına ekleniyor.

İşte güncel sıralama

Senin için hazırladığımız haberler