Avrupa'da haftanın oyuncusu Yusuf Yazıcı

06.11.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 17:28

Lille haberleri... Fransa Ligi takımlarından Lille forması giyen ve UEFA Avrupa Ligi'nde Milan deplasmanında hat-trick yapan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, ikinci kez haftanın oyuncusu seçildi. İşte detaylar...

Avrupa'da haftanın oyuncusu Yusuf Yazıcı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Lille forması giyen ve Milan deplasmanında hat-trick yapan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu seçildi. Yazıcı, bu sezon ikinci kez haftanın oyuncusu seçildi. 

Yazıcı, ikinci kez haftanın oyuncusu seçildi

Lille'in Milan'ı deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Ligi maçında takımının tüm gollerini atan Yusuf Yazıcı; Andrija Živković, Leon Bailey ve Lukáš Juliš'i geride bırakarak haftanın oyuncusu seçildi. 23 yaşındaki oyuncu bu sezon Avrupa Ligi'nde ikinci kez haftanın oyuncusu seçildi. 

Ayrıca Yazıcı, bir Avrupa kupası sezonunda iki deplasman maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

Bilindiği üzere milli futbolcu Lille'in Sparta Prag'ı deplasmanda 4-1 yendiği maçta Yazıcı yine hat-trick yapma başarısı göstermiş ve UEFA Avrpa Ligi'nde haftanın oyuncusu seçilmişti. 

Haftanın 11'inde iki Türk

Öte yandan Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın 11'inde de yer almıştı. Sivasspor'un Qarabağ'ı 2-0 yendiği maçta 1 gol atan Caner Osmanpaşa da 11'de yer alan bir diğer isim olmuştu. 

Galtier: "Yusuf oldukça rekabetçi bir oyuncu ve rekabeti seviyor"

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, Milan maçı sonrası milli futbolcu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Galtier, "Yusuf, uluslararası seviyede bir oyuncu. Geçen seneki çalışmalarının meyvesini alıyoruz. Oldukça rekabetçi bir oyuncu ve rekabeti seviyor" ifadelerini kullandı. 

Gol krallığında da zirvede

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maçta sahaya çıkan Yusuf Yazıcı, attığı 6 gol ile de UEFA Avrupa Ligi'nde gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Milli futbolcunun ligde de 1 golü bulunuyor.

Lille'in yer aldığı Avrupa Ligi H Grubu

  • 1- Lille: 7 puan
  • 2- Milan: 6 puan
  • 3- Sparta Prag: 3 puan
  • 4- Celtic: 1 puan


Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler