Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Silva: Türkiye yüzmede dünya ülkelerine örnek bir ülke

18.04.2024 - 00:13 | Son Güncellenme: 18.04.2024 - 00:30

Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Antonio Silva yeni açıklamalarında Türkiye'nin yüzmede diğer ülkelere örnek olacak nitelikte işler yaptığını söyledi.

Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Silva: Türkiye yüzmede dünya ülkelerine örnek bir ülke

Antonio Silva, Edirne'de uluslararası bir organizasyona katıldı. Avrupa Yüzme Birliği Başkanı Silva, organizasyon sonrasında AA için özel açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin yüzmede ortaya koyduğu çalışmalardan söz etti. 

"Türkiye yüzme branşında dünya ülkelerine örnek bir ülke"

Antonio Silva açıklamalarında dünyadaki tüm sporcuların olimpiyat hayaliyle çalıştığını vurguladı. Silva, Türkiye'nin de son yıllarda olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle önemli başarılar elde ettiğini şu sözlerle belirtti: "Türkiye yüzme branşında dünya ülkelerine örnek bir ülke. Burada yüzmeyi geliştirmek için olağanüstü çalışmalar yapılıyor. Sonuçları da gayet iyi seviyede. Yalnızca büyük gruplarda değil farklı gruplarda da özellikle açık su yüzme gruplarında büyük rekabet var. Türkiye olimpiyat oyunlarında da bu rekabetçi yapısını devam ettirecek ve Türkiye'yi gün geçtikçe kürsüde daha çok göreceğiz."

İlgini Çekebilir
Masal Özgü Koyuncu yüzmede Türkiye ikincisi oldu!
Habere Git

"7 sporcumuzla olimpiyatlarda yer almak istiyoruz"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın ise açıklamasında Avrupa Yüzme Takvimi'nde yer alan yarışlarda başarı elde ettiklerini belirtti. Sporcuların olimpiyatlarda başarı elde etmek için sıkı bir şekilde çalıştığını söyleyen Yalçın konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Türkiye tarihinde ilkleri biz yaptık ve yine ilkleri biz yaparak olimpiyatlara gideceğiz. 7 sporcumuzla olimpiyatlarda yer almak istiyoruz. Orada da çocuklarımız muhakkak bize yakışanı yapacaklardır. Hedefimiz olimpiyatlarda finalleri görmek. Bu amaç doğrultusunda yolumuzda ilerliyoruz. İnşallah dualarımız yerini, çalışmalarımız karşılığını bulacaktır. Çalışmalarımız özveri ve mücadeleyle geçiyor çok emek veriyor çocuklarımız, milletimiz için gerekeni yapacaklarına inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler