Ampute Milli Takımı'nın Çifte Şampiyonu Osman Çakmak Gitti

18.05.2023 - 12:47 | Son Güncellenme: 18.05.2023 - 12:54

Yeni federasyon başkanı Alpaslan Erkoç, Ampute Milli Takımı'nı Avrupa ve Dünya şampiyonu yapan teknik direktör Osman Çakmak'ın görevine son verdi. İşte detaylar.

Ampute Milli Takımı'nın Çifte Şampiyonu Osman Çakmak Gitti

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu'nda (TBESF) yapılan olağanüstü seçimde başkanlığa gelen Alpaslan Erkoç, gelir gelmez büyük bir değişikliğe imza attı.

Osman Çakmak ve ekibinin görevine son verildi

Erkoç, Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve ekibinin görevine son verdi. 2010 yılından 2019 yılına kadar futbolcu olarak ay yıldızlı takıma hizmet eden Çakmak, 2020'de Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü oldu.

Osman Çakmak iki kupayı da kazandı

Oyuncu olarak milli takımla 2017'de Avrupa Şampiyonu olan Osman Çakmak, 2018'deyse Dünya ikinciliği yaşadı. Çakmak, teknik direktör olaraksa 2021'de Avrupa Şampiyonu ve 2022'de Dünya Şampiyonu oldu.

İlgini Çekebilir
İzmirli amputeler Türkiye üçüncüsü oldu
Habere Git

Osman Çakmak: Haksız bir karar

Ampute Milli Takımı'ndaki teknik direktörlük görevinden alınan Osman Çakmak, Ajansspor'a yaptığı açıklamada, görevlerine haksız şekilde son verildiğini söyleyerek, kırgın olduğunu belirtti.

Erkoç ve Köksal seçimde yarıştı

Ankara'da 3 Mayıs'ta yapılan TBESF 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda iki aday başkanlık için yarıştı. 232 delegenin 128’inin oyunu alan Alpaslan Erkoç, yeni başkan seçildi. Seçimdeki diğer başkan adayı Bekir Köksal ise 104 oy aldı.

Yeni teknik direktör önümüzdeki günlerde

TBESF'nin yeni başkanı Alpaslan Erkoç'un Ampute Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü ve alt ekibini önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler