Avrupa Süper Ligi'ne 26 takımdan ret! Kabul etmeyenler kimler?

22.12.2023 - 19:06 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 19:09

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi ile ilgili verdiği karar sonrasında, birçok Avrupa takımı resmi açıklama yayımladı. İşte detaylar.

Avrupa Süper Ligi'ne 26 takımdan ret! Kabul etmeyenler kimler?

AJANSSPOR HABER

Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına karşı çıkmasının, rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket olduğunu açıkladı. Mahkeme kararı hakkında şu açıklamalara yer verildi: "FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama, FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok. "FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır."

26 takımdan ret

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın kararı sonrasında birçok kulüp, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediklerini açıklayarak FIFA ve UEFA'nın yanında olduklarını bildirdi. İşte Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediğini açıklayan kulüpler: Arsenal, Atletico Madrid, Başakşehir, Bayer Leverkusen, Bayern Münih, Beşiktaş, Borussia Dortmund, Braga, Celtic, Chelsea, Fenerbahçe, Galatasaray, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Monaco, PSG, Real Sociedad, Roma, Sevilla, Sivasspor, Tottenham, Trabzonspor, Valencia ve Zalgiris.

Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklama yayımladı. TFF, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını, UEFA ve FIFA turnuvalarını desteklediklerini resmi hesaplarından yayımladı. 

Premier Lig'de Avrupa Süper Ligi için açıklama paylaştı

Premier Lig Yönetimi, Avrupa Süper Ligi projesini desteklemediklerini açıkladı. Premier Lig yaptığı açıklamada FIFA ve UEFA'yı desteklediklerini kamuoyuna duyurdu.

3 takım Avrupa Süper Ligi istedi

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in kurduğu Avrupa Süper Ligi'nde ilk etapta 12 takım yer aldı. FIFA ve UEFA'nın yaptırım tehditi sonrası çekilmeyen 2 kulüp kaldı. Real Madrid ve Barcelona, Avrupa Süper Ligi projesini desteklediklerini ve arkalarında duracaklarını belirtti. Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, "Avrupa Süper Ligi için görüşmelerde bulunmayı hazırız" diyerek Avrupa Süper Ligi'ni desteklediklerini açıkladı.

İtalya 3. Lig takımından Avrupa Süper Ligi paylaşımı

İtalya 3. Lig'inde yer alan Pescara, Avrupa Süper Ligi için bir davet almadıklarını açıkladı. Pescara, davet almadıkları için herhangi bir açıklama yapmayacaklarını da açıklamalarına ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler