Avrupa Süper Ligi kuruculuğu için 3 takıma davet! Süre verdiler

19.04.2021 - 19:54 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 20:00

UEFA’dan ayrılarak kendi liglerini oluşturacak 12 kulübün, kurucular arasına Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain’i de davet ettiği, bu üçlüye kendilerine katılmaları için 1 ay zaman tanıdıkları ortaya çıktı.

Avrupa Süper Ligi kuruculuğu için 3 takıma davet! Süre verdiler

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Alman der Spiegel dergisi internet sitesinden yayınladığı haberde Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Paris St. Germain kulüplerinin 15 kurucu üyeden üçü olduğunu ve bunun 15 kulüp arasında imzalanan kuruluş sözleşmesinde yer aldığını duyurdu. 

PSG'ye 2 hafta süre verildi

Spiegel, sözleşme örneğinin ellerinde olduğunu belirtirken, üç kulüpten PSG'nin 14, iki Alman kulübünün ise 30 gün içinde Süper Lig'e katılıp katılmayacaklarını bildirmek için zamanları olduğunu yazdı.

 

Bayern ve Dortmund UEFA'nın yanında

Bayern Münih ve Borussia Dortmund kulüplerinin CEO'ları Hans-Joachim Watzke ve Karl-Keinz Rummenigge, bugün yaptıkları açıklamalarda, Süper Lig'e katılmayacaklarını duyurmuşlardı. 

Taraftar korkusundan katılamıyorlar

Almanya'da özellikle ülke çapında taraftar oluşumlarının Süper Lig'e karşı ortaya koyduğu sert tepki çok büyük bir taraftar kitlesine ve yüzbinlerce üye sayısına sahip iki kulübün bu oluşuma katılmalarının önündeki en büyük engel.

Senin için hazırladığımız haberler