Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Finale Çıktı

18.04.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 18.04.2023 - 19:52

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda finale yükseldi. Süleyman Atlı ise finalde kaybederek, gümüş madalya aldı.

Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Finale Çıktı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 61, 74, 86, 92 ve 125 kiloda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapıldı.

Taha Akgül finale çıktı

Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, çeyrek finalde Azerbaycanlı Giorgi Meshvildishvili'yi 3-1, yarı finalde de İtalya adına güreşen Küba asıllı Abraham Conyedo Ruano'yu 4-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Son Avrupa şampiyonu Feyzullah Aktürk finalde

92 kilo elemelerinde Moldovalı Andrian Grosul'u yenen son Avrupa şampiyonu Feyzullah Aktürk, Ukraynalı Illia Archaia ile yaptığı çeyrek final müsabakasını da kazanarak yarı finale çıktı. Yarı finalde Gürcü Miriani Maisuradze'yi 11-1 teknik üstünlükle geçen Feyzullah, altın madalya maçı yapmaya hak kazandı.

Taha kazanırsa 10. şampiyonluğunu alacak

Yarın yapılacak finallerde Taha Akgül, ezeli rakibi Gürcü Geno Petriashvili, Feyzullah Aktürk ise Azerbaycanlı Osman Nurmagomedov ile karşılaşacak. Taha, Petriashvili'yi yenmesi durumunda kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu elde edecek.

Süleyman Atlı finalde kaybetti

Serbest stil 57 kilo finalinde ise Süleyman Atlı, Aliabbas Rzazade'ye mağlup olarak gümüş madalya elde etti.

Emrah Ormanoğlu bronz madalya maçına çıkacak

61 kilo çeyrek finalinde Ermeni Arsen Harutyunyan'a yenilen Emrah Ormanoğlu, yarın Fransız Arman Eloyan ile bronz madalya maçında karşı karşıya gelecek.

Soner Demirtaş rakibini yenerse bronz için mindere çıkacak

74 kilo çeyrek finalinde Küba asıllı İtalyan Frank Chamizo Marquez'e yenilen Soner Demirtaş, yarın Azerbaycanlı Dzhabrail Gadzhiev ile repesaj maçına çıkacak. Kariyerinde 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Soner, Gadzhiev'i yenmesi halinde bronz madalya maçında Bulgar Ali Pasha Ruslanovich Umarpashaev'in rakibi olacak.

Fatih Erdin'den veda

Şampiyonada serbest stil 86 kiloda mücadele eden dünya ikincisi Fatih Erdin ise organizasyona veda etti.

Senin için hazırladığımız haberler