Avrupa Adalet Divanı’nda UEFA aleyhinde karar çıkacak mı?

20.10.2022 - 20:32 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 20:45

Real Madrid, Barcelona ve Juventus Avrupa Süper Lig projesi için mücadele ediyor. Avrupa Adalet Divanı’nın açıklayacağı tavsiye kararı bekleniyor. İşte detaylar.

Avrupa Adalet Divanı’nda UEFA aleyhinde karar çıkacak mı?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

2021 yılı Nisan ayında “devrim” denilerek hayata geçirilmek istenen ancak 2 gün içinde darmadağın olan Avrupa Süper Lig projesi için 3 kulüp hala mücadelesini sürdürüyor. Bunlar projenin başını çeken Real Madrid ile Barcelona ve Juventus. İşte bu 3 kulüp şimdi Avrupa Adalet Divanı’nın 15 Aralık günü açıklayacağı tavsiye kararını bekliyor.

Üç dev kulüp başta 12 kulübün yer aldığı projenin hemen tarihe gömülmemesi için her türlü uğraşı vermeye devam ediyorlar. Madrid’de bir mahkemede UEFA aleyhine Avrupa futbolunda tek el olmasını kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açan Avrupa Süper Lig Şirketi, istediği sonuca hemen ulaşamadı.

Tavsiye kararı 15 Aralık'ta açıklanacak

Madrid Mahkemesi görüş almak amacıyla davayı Avrupa Adalet Divanı’na havale etti. 11 Temmuz günü 2 gün boyunca tanıkları ve uzmanları dinleyen Divan, görüşünü 15 Aralık 2022 Perşembe günü açıklayacağını duyurdu.

Avrupa Süper Lig projesi daha çok su kaldıracak

Diğer yandan Süper Lig Şirketi çalışmalarını da sürdürmeye devam ediyor. Şirket, kısa bir süre önce A22 adlı bir İspanyol spor gelişim firmasıyla anlaştı. Firmanın CEO’luğuna ise bir dönem Almanya’nın en büyük özel televizyonu olan RTL’nin eski CEO’su Bernd Reichart getirildi. Şirketin internet sitesinden Süper Lig Projesinin nedenlerinin açıklaması yapılırken ayrıca 51 sayfalık uzunca bir rapor yayınladı. Kısaca, Avrupa Süper Lig projesi daha çok su kaldıracağının işaretlerini veriyor.

İlgini Çekebilir
İşte Avrupa Süper Ligi’nin yeni CEO’su!
Habere Git

Avrupa Adalet Divanı’nda bir dava da Belçika’dan

UEFA aleyhine bir dava da Belçika’nın Antwerp kulübü tarafından açıldı. UEFA’nın Avrupa Kupalarında kulüpler için mecbur tuttuğu 4’ü kulübün alt yapısından olmak üzere 8 yerli oyuncu oynatma zorunluluğu aleyhinde AB serbest dolaşım ve rekabet yasalarına aykırılık davası açan Antwerp kulübünün başvurusu Adalet Divanı tarafından 15 Kasım günü incelenecek.

Senin için hazırladığımız haberler